"Provokatörlere rağmen kardeşliğimizi pekiştireceğiz"

"Provokatörlere rağmen kardeşliğimizi pekiştireceğiz"

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından kurulan Kilitli Parke Tesisi açılış töreninde konuşan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, provokatörlere rağmen kardeşliğimizi pekiştireceğiz dedi.

BİTLİS - Bitlis Tatvan karayolu üzerine bulunan eski Topçu Taburu’nda inşa edilen Kilitli Parke Tesisinin açılışında konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, provokatörlere rağmen kardeşliğimizi pekiştireceğiz dedi. Tesisin açılışına AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz’ün yanı sıra Bitlis Valisi Orhan Öztürk’te katıldı. Ayrıca İl Özel İdaresine alınan 24 adet iş makinesi de hizmete sunuldu.

 

Açılışta bir konuşma yaparak son günlerdeki PKK/HDP yandaşlarının çıkardığı olaylara değinen Vedat Demiröz, bin yıllık kardeşliğin provokasyonlara rağmen devam edeceğini belirterek “En ücra köşelerde dahi kardeşliğin devamı için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

 

“Okullarımız kütüphanelerimiz yakılıp yıkılıyor. Çocuklarımız eğitim görmesin diye mi, cahil kalsınlar diye mi?” diye soran Demiröz,  yeni iş makinalarının köylere hizmet için geldiğini fakat provokatif eylemlerde bu araçların hedef alındığını belirtti.

 

Yapılan yatırımın yaklaşık toplam 7 milyon TL değerinde olduğunu söyleyen Demiröz, “Köylerimizin ulaşımı su ve altyapı tesisleri yeterli imkânlara sahip değil. Bu yatırımları büyükşehir olsaydık belediye yapardı. Ancak bunu Bitlis’te İl Özel İdaresi yapmaya başladı. Bir milyonluk bir yatırım söz konusudur, hayırlı olsun.” dedi.

 

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, bugün il özel idaresi için çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, 24 iş makinesinin hizmete girdiğini ve kilitli parke tesisinin de yılda 115 bin metrekare parke üreteceğini belirtti.

 

Kiler, “Tesisin maliyeti 690 bin TL olacak. Dışarıdan alınsaydı 1,5 milyon TL olacaktı. Bir yılda kendini amorti edecek bir fabrika olacak.” dedikten sonra son günlerde bölgemizdeki olaylarla ilgili huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini dile getirdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından İl Özel İdaresine ait kilitli parke tesisi kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Ayrıca İl Özel İdaresine alınan 24 adet iş makinesi de hizmete sunuldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.