PTT tarafından Bitlis’te 2 milyon 500 bin adet gönderinin dağıtım ve teslimi yapıldı

PTT tarafından Bitlis’te 2 milyon 500 bin adet gönderinin dağıtım ve teslimi yapıldı

​PTT'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan PTT İl Müdür Vekili Sacid Bostancıoğlu, eylül ayı itibariyle kentte 2 milyon 500 bin adet gönderinin dağıtımı ve teslimi yapıldığını söyledi.

PTT’nin 177’inci yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulunan PTT İl Müdür Vekili Sacid Bostancıoğlu, 2017 yılı Eylül ayı itibariyle kentte 2 milyon 500 bin adet gönderinin dağıtım ve teslimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

23 Ekim 1840 yılında Posta Nezaretinin kuruluşu ile temelleri atılan PTT’nin tarihi sürecini anlatan Bostancıoğlu, yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

PTT’nin posta, banka ve lojistik ana başlıkları altında çok kapsamlı bir hizmet alanın olduğunu dile getiren Bostancıoğlu, “Özellikle kurumumuz hizmetlerimizi karlılık ve verimlilik ilkeleri yanında kamu yararı gözeterek sürdürmektedir. Bitlis’te 2017 yılında posta alanında mektup, tebligat, kargo ve benzeri gönderi türlerinden 59 postacı personelimiz ile 2 milyon 500 bin adet gönderinin dağıtım ve teslimi sağlanmıştır.” dedi.

Banka alanında 33 personel ile çalıştıklarını, PTT Bitlis şubesi üzerinde çocuk parası sosyal yardım kapsamında 55 milyon TL para ödemesini yaptıklarını vurgulayan Bostancıoğlu, şunları söyledi: “Banka alanında ise 33 memur ile gişelerimizden yaklaşık olarak 586 bin adet civarında işlem yapılmış. Bitlis ilinde bulunan iş yerlerimize ait gişelerimizde yaklaşık olarak 190 bin adet sosyal içerikli yani Başbakanlıkça ödenen öğrenci yardımı, 2022 sayılı yasaya tabi yaşlılık, sakatlık, doğum yardımı ve sosyal yardımlar kapsamında yapılan işlemler kapsamında 55 Milyon TL tutarında hak sahibi olan vatandaşlarımıza nakit ödemede bulunduk. Lojistik alanında ise 55 bin civarında başta ilimiz vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait muhtaç insanımıza dağıtılan vakıf kolileri vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Vatandaşlarımız tarafından gönderilmek istenen kargolar gişelerimizde kabul edilerek ülkemizin diğer illerine sevkleri sağlanmıştır. Ayrıca, diğer illerden ise ilimize bu dönemde gelen 145 bin civarında kargonun teslimi sağlanmıştır.”

Tüm bu çalışmaları 124 personel ve kuruma ait 20 adet filo kapsamında bulunan araçlarla yaptıklarını hatırlatan Bostancıoğlu, PTT’nin 177’nci yıl dönümünü tebrik etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.