Putin TürkAkım projesi için Türkiye'ye geliyor

Putin TürkAkım projesi için Türkiye'ye geliyor

​TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla İstanbul'da tören düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla Erdoğan ve Putin’in katılımıyla 19 Kasım'da İstanbul’da tören gerçekleştirileceği belirtildi.

Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Avrupa’ya nakledecek TürkAkım projesini, Karadeniz’in altından döşenen her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip 930 kilometre uzunluğunda iki boru hattından oluşmakta olduğu bilgisinin yer aldığını açıklamada, ilk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın ise Avrupa ülkelerine doğalgaz sevki gerçekleştirmesinin ve TürkAkım üzerinden Rusya Federasyonu’ndan alınacak doğalgazın, Batı Hattı üzerinden alınmakta olan gazı ikame etmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TürkAkım’ın ikinci hattından tedarik edilecek gaz ise başta Balkanlar olmak üzere, Avrupa’nın enerji tedarik güvenliğine katkıda bulunacaktır. Projenin 2019’da tamamlanarak işler hale gelmesi ve ülkemize gaz sevkiyatının başlaması hedeflenmektedir.

Son yıllarda çeşitlenen ve zenginleşen Türkiye-Rusya Federasyonu enerji ilişkilerinde TürkAkım projesi önemli bir kilometre taşını teşkil etmektedir. İki ülke her alanda olduğu gibi, enerji alanında da yakın işbirliğini önümüzdeki dönemde sürdürmekte kararlıdır.

Program vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin’in gerçekleştirecekleri görüşmede, ikili ve bölgesel meselelerin ele alınması öngörülmektedir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.