Putin: Türkiye ile ilişkiler artık tümüyle eski haline döndü

Putin: Türkiye ile ilişkiler artık tümüyle eski haline döndü

​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin, artık tümüyle eski haline döndüğünü söyleyebiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin görüşmesi başladı. İki lider toplantı öncesi kısa bir açıklama yaptı. Putin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin tümüyle eski haline döndüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 ülkeyi kapsayan ziyaret turunun ilk durağı Rusya oldu. Görüşme öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin açıklamalarda bulundu.

Putin, Türkiye ile Rusya'nın, Suriye krizi dahil tüm alanlarda birlikte çalıştıklarını belirterek, "Yaptığımız görüşmeler, bu konuların çözümüne ilişkin olumlu bir etki yaratıyor." dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Putin, "Bu yılın ilk 8 ayında ticaret hacmimiz yüzde 30'dan fazla arttı. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin, artık tümüyle eski haline döndüğünü söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının görüntü almasının ardından baş başa görüşme, basına kapalı şekilde devam ediyor. Erdoğan ve Putin'in görüşmesinin ardından ortak basın açıklaması yapılması bekleniyor.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.