“PYD Rojava’da asayişi bozuyor”

“PYD Rojava’da asayişi bozuyor”

PYD’nin, Rojava’da Kürdistan bayrağı taşıyan halka müdahale etmesine sert tepki gösteren KDP Başkanlık Meclisi Üyesi Ali Avni, “PKK’nin uzantısı PYD’nin yaptıkları Rojava’da asayişin bozulmasına sebep olmuştur.” dedi.

PYD’nin, Rojava’nın Gırke Lege kentinde Kürdistan bayrağı taşıyan halka müdahale etmesine bir tepki de KDP Başkanlık Meclisi Üyesi Ali Avni’den geldi. Rûdaw televizyonuna konuşan Avni, “PKK’nin uzantısı PYD’nin yaptıkları Rojava’da asayişin bozulmasına sebep olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Bu bayrağın Kürdistan’ın sembolü olduğunu ve saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Avni, “Onların bayrağı değilse bile karşı çıkamazlar. Neden Baas rejimi sizden izin almadan yürüyüş düzenlediğinde karşı çıkmıyorsunuz da Kürdistanilere yasak uyguluyorsunuz?” diye sordu.

Avni ayrıca, PYD’nin bu tutumunu MHP’nin tutumuna benzeterek, “Maalesef PKK ve uzantıları PÇDK, PYD, YPG, HPG, PJAK, YPŞ’yle vs ile birlikte Kürdistan Bayrağı’na karşı Devlet Bahçeli, MHP ve İran devletiyle aynı cepheye düşmüştür. Devlet Bahçeli ve MHP’yle aynı safa düşmek ayıptır. Hadi o bize karşı, sen niye bize karşısın?” dedi.

PYD’nin askeri güç yoluyla kendilerini halka dayattığını belirten Avni, “Kürdistan Bayrağı ve şehit merasimlerinde görüldü ki PYD orada çoğunluk değildir. PYD ve PKK kendini yanlış bir çıkmaza sokmuştur. Kürdistan Bayrağı’na karşı durmuşlardır.” ifadelerini kullandı.

PYD’nin Rojava’ya müdahale edildiği yönündeki iddialarını da yalanlayan Avni, Rojava’ya hiçbir şekilde müdahale etmediklerini söyledi. Avni, PYD ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) talebi üzerine Mesud Barzani’nin tarafları bir araya getirdiğini belirtti.

PYD’nin Rojava’da Kürtlere bir şey kazandırmadığını da vurgulayan Avni, PYD’nin ne Suriye rejimiyle, ne de muhalif güçlerle bir anlaşma yapmadığını ve savaş sona erdiğinde Kürtlerin hiçbir kazanım elde edememiş olacağını söyledi.

17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü kutlaması sırasında Gırke Lege kentinde bayrak taşıyan gruba PYD güçleri tarafından müdahale edilmiş, olaya tepki gösteren Mesut Barzani yaptığı açıklamada, “Kürt olduklarını iddia eden bu grupların yaptığını, işgalciler bile yapmamıştır. Bir gün pişman olup utanacaklar.” demişti. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.