“PYD Rojava’yı içinden çıkılmaz bir hale soktu”

“PYD Rojava’yı içinden çıkılmaz bir hale soktu”

PYD’nin Rojava’daki tutumları hakkında değerlendirmelerde bulanan ENKS üyesi Dr. Kawa Ezizi, PYD’nin siyasetinden dolayı Rojava’nın günbegün daha kötü bir duruma girdiğini söyledi.

PYD’nin Rojava’daki tutumları hakkında değerlendirmelerde bulanan ENKS üyesi Dr. Kawa Ezizi, “Rojava günbegün PYD’nin siyaseti gölgesinde daha kötü bir hale giriyor ve bu parti aldığı kararlarla bölge halkını derbeder ve yoksul bir hale sürüklüyor.” dedi.

ENKS üyesi Dr. Kawa Ezizi’nin konu hakkında KDP sitesinde yer alan değerlendirmesi, PYD’nin siyaset ve tutumunun Rojava halkını nasıl bir çıkılmaz durumun içine sürüklediğini gözler önüne seriyor. 

Ezizi verdiği demeçte, “PYD’nin her gün çıkardığı yeni kararlar, halkın daha fakir ve perişan olmasına sebep oluyor. PYD bundan dolayı sivil halkı perişan ediyor.” diye konuştu.

“PYD şehirde adam bırakmadı”

PYD’nin erkekleri ve çocukları zorla askerliğe götürdüğünü belirten Ezizi, şöyle konuştu: “Efrin’de 16’sından tutun 60 yaşına ne kadar erkek varsa PYD tarafından yakalanıp askerliğe götürülüyor. PYD şehirde erkek bırakmadı, kadın ve erkekleri bu şekilde birbirinden ayırıyor. Avrupa’dan Rojava’ya ailesini görmek için gelen her bir Rojavalı, PYD’ye bin dolar para vermek zorundadır.”

Rojava’da özgürlüğün kalmadığını dile getiren Ezizi, son olarak “Rojava’da PYD’nin izlediği siyasetten dolayı özgürlük namına bir şey kalmadı. ENKS ve PDK-S üyeleri her gün tutuklanıyor ve halk kaçırılıyor. Bizim üyelerimiz de ya tehdit ediliyor ya da kaçırılıyorlar.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.