PYD tarafından oğlu kaçırılan baba kendini yaktı-foto

PYD tarafından oğlu kaçırılan baba kendini yaktı-foto

PYD tarafından kaçırılan 15 yaşındaki oğlu PKK'ye teslim edilen Rojavalı baba, PYD'nin Süleymaniye bürosu önünde kendini ateşe verdi.

Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde, yaşanan olayda 15 yaşındaki oğlu PYD tarafından kaçırılarak PKK'ye teslim edilen Rojavalı baba Welid Abdurrahman (43) PYD binasının önünde başlattığı kendini ateşe verdi.

Rûdaw’ın haberine göre, Suriye Kürdistan'ından olan baba Welid Abdurrahman, PYD tarafından kaçırılarak PKK'ye teslim edilen oğlunun getirilmesi için önce PYD Süleymaniye bürosunun önünde oturma eylemi başlattı. Öğle saatlerinde başlattığı oturma eylemi sonuç vermeyen baba Abdurrahman, saat 18.45 sıralarında da kendini ateşe verdi.

Vücudunun bir bölümü yanan Welid Abdurrahman kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Hastanede Rudaw muhabirine konuşan Welid Abdurrahman, dün akşam saat 21.00'e kadar Ranya ilçesinde olduğunu öğrendiği oğlunun geri gönderilmesi için PYD binasına gittiğini söyledi. Baba Abdurrahman, oğlunun henüz 15 yaşında ve hasta olduğunu belirterek, yarın öbür gün herhangi bir cevap gelmezse annesinin de kendini yakacağını dile getirdi.

Babasının eylemiyle ilgili olarak Rûdaw’a konuşan Welid Abdurrahman’ın oğlu Azad, 15 yaşındaki kardeşi Bırin'in, 3 gün önce PYD tarafından PKK’ye katılmak üzere kaçırıldığını doğruladı. Babasının da PYD aracılığıyla kardeşini istediğini belirten Azad, ancak PYD büro sorumlusunun babasına, kardeşinin Kandil’de olduğunu ve kendilerinin bir şey yapamayacağını söylediğini ifade etti.

Azad, “Babam PYD yetkililerine, ‘Oğlumu geri getirmezseniz kendimi yakarım’ dedi, ancak PYD’nin Süleymaniye sorumlusu Garib Heso isimli kişi, ‘Yak kendini’ diye cevap verdi. Babam da kendini yaktı.” dedi.  (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.