Rahman Nizami için Hani'de gıyabi cenaze namazı kılındı

Rahman Nizami için Hani'de gıyabi cenaze namazı kılındı

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami için Diyarbakır’ın Hani ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bangladeş’te Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami’nin laik Hasina yönetimi tarafından idam edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bulunan Gürbüz beldesinin sakinleri, kıldıkları cenaze namazı ve yaptıkları basın açıklaması ile Rahman Nizami’nin idam edilmesini tel'in ettiler.

Bölgenin kanaat önderlerinden Molla Hüsnü Yıldız tarafından kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Molla Nihat Çam basın açıklamasını okudu.

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu dile getiren Çam, geçmiş dönemlerde birçok İslam âliminin dikta yönetimler tarafından şehit edildiğini vurguladı.

Nizami’nin de bu şehitler kervanına katıldığını ifade eden Çam, “Tarih tekerrür ediyor. Zamanında Şeyh Said, Hasan El Benna, Seyyid Kutub ve niceleri dikta yönetimler tarafından şehit edildi. Bu şehitler kervanına bir yenisi daha eklendi. Biz çok iyi biliyoruz ki, gayesi Allah, önderi Resûlullah (sav), düsturu Kur’an-ı Kerim ve yolu cihat olduğu için Rahman Nizami idam edildi.” dedi.

Belde sakinleri, yaptıkları duanın ardından dağıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.