Rahmet Eli Gıda Bankasından 699 aileye yardım

Rahmet Eli Gıda Bankasından 699 aileye yardım

Mart ayı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşan Rahmet Eli Gıda Bankası, bu ayda 699 aileye 18 bin 874 TL değerinde yardımda bulunduğunu kaydetti.

VAN - Her ay düzenli olarak yüzlerce muhtaç aileye yardım elini uzatan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği,  Mart ayı içerinde de çalışmalarını sürdürdü. Bu ayda 699 aileye 18 bin 874 TL değerinde yardımda bulundu.

 

Mart ayında 699 aileye 18 bin 874 TL yardım

Mart ayı faaliyet raporunu dernek binasında yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Rahmet Eli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, her ay olduğu gibi bu ayda da yardım çalışmalarını aralıksız olarak devam ettirdiklerini ve Mart ayı içerisinde 699 aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

 

“285 Aileye 14 bin 394 TL değerinde gıda paketi ulaştırdık”

Yardım çalışmaları ile ilgili detayları basın mensuplarıyla paylaşan Özhan, “Bu kapsamda her ay düzenli olarak gıda paketi ulaştırdığımız 285 ailemize bu ayda 14 bin 394 TL değerinde, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer aldığı gıda paketi ulaştırdık.” dedi.

 

“Yardımlarımız her ay düzenli olarak devam ediyor”

Ayrıca bu ay içerisinde 122 muhtaç aileye de 976 TL değerinde çocuk bezi dağıttıklarını ifade eden Özhan, “Bunun yanında yine Mart ayı içerisinde 292 ailemize 3 bin 504 TL değerinde 1 litreden oluşan 12’li koli şeklinde meyve suyu yardımında bulunduk. Yardımlarımız her ay düzenli olarak devam etmekte ve bunun yanında bizlere müracaatta bulunan fakir aile sayımız da her geçen gün artmaktadır. İmkânlar ölçüsünde bütün fakir ve muhtaç ailelerimize yardımlarımızı ulaştırmayı hedefliyoruz ve Allah’a hamd olsun yardımlarımız halen devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

 

“Bizlerden yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz”

Yardım çalışmaları kapsamında bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan tüm esnaf ve hayırseverlere de teşekkür eden Rahmet Eli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Özhan, “Bu konuda bizlere yardımcı olan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm hayırsever esnaf üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun diyoruz. Allah yapmış oldukları tüm yardım ve bağışları kendi katında kabul etmesini diliyor kendilerinden tekrar Allah razı olsun diyoruz.” diye konuştu.

 

Bu arada Geçtiğimiz ay Şubat ayında 228 aileye 53 bin 975 TL değerinde yardım ulaştıran Rahmet Eli Gıda Bankası bu ay yardımlarını yaklaşık olarak iki kat daha artırarak, 18 bin 874 TL’ye yükseltti. Ayrıca yardım ulaştırdıkları aile sayısında yaklaşık olarak üç kat artış olduğu gözlendi.

 

Öte yandan kurulduğu 2011 yılından bu yana yardım çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiren Rahmet Eli Gıda Bankası, yaptığı hayırlı çalışmalarla halkın teveccühünü kazanırken özellikle toplumumuzun en büyük hastalıklarından biri olan fakirlikle mücadele de aktif rol oynaması dikkatlerden kaçmıyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.