Rahmet Eli Gıda Bankası’ndan Cizre'deki ailelere yardım video foto

Rahmet Eli Gıda Bankası’ndan Cizre'deki ailelere yardım video foto

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan şiddet olaylarında mağdur olan ailelere gıda, giyim ve ev eşyası yardımında bulundu.

Van'da yaptığı hayırlı hizmetlerle tanınan Umut Kervanı Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Cizre’de faaliyet gösteren Nuh Gıda Bankası Derneği aracılığıyla ilçedeki 150 mağdur aileye yaklaşık 17 bin 500 TL değerinde gıda, giyim ve ev eşyası yardımında bulundu.

Nuh Gıda Bankası’nın daha önceden tespit ettiği 150 aileye, Van’dan toplanan yardımlar mağdur ailelere ulaştırılmak üzere Cizre’ye gönderildi. 

Gönderilen yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, “Bizler Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak, bizden yardım talebinde bulunan Cizre halkına yardımda bulunduk. Cizre’de olan iç karışıklıktan dolayı Cizre Nuh Gıda Bankası aracılığıyla Van’dan topladığımız yardımları ulaştırdık. Kendi memleketinde mağdur olan ihtiyaç sahibi aileler için Van’dan bir miktar gıda, giyim ve ev eşyası yardımından bulunduk.” dedi.

İlçede yaşanan şiddet olayları ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı mağdur olmuş 150 aileye, Van’dan toplanan yardımları ulaştırdıklarını dile getiren Yıldırım, “Bu kapsamda 150 aileye gıda kolisi, 180 çift ayakkabı, 100 paket temizlik malzemesi, 42 adet battaniye, 3 takım oturma grubu, 1 adet çamaşır makinesi, bir adet bulaşık makinesi, 5 adet yatak, 3 halı ve bir bebek beşiğinden oluşan toplam 17 bin 490 TL değerinde yardımında bulunduk. Bizler Van’da topladığımız bu yardımları Cizre Nuh Gıda Bankası’nın tespit etmiş olduğu ailelere teslim edilmek üzere, gönderdik. Bu uğurda bizlere yardımcı olan ve bizlere destek veren bütün hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.