Rahmet Peygamberi Londra'da anıldı

Rahmet Peygamberi Londra'da anıldı

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İNGILTERE - Hz. Muhammed'in (s.a.s) Nurlu Doğumu münasebeti ile Londra Said-i Nursi Vakfı'nın Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte organize ettiği Kutlu Doğum programı büyük coşku ile gerçekleşti.

 

Huseyin Hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğe farklı ırk ve etnik kökenden çok sayıda kişi katıldı. Kürtçe okunan Mevlid-i Şeriften sonra Susa İlahi Grubu tarafından bir birinden güzel ilahiler okundu.

 

Etkinlikte Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği evrensel mesajı anlatan Molla Abdulvahap,"Allah'ın Resulü şu anda birçok mekanda bir çok yerde düzenlenen Kutlu Doğum programları ile anılıyor ve onun için milyonlarca salavatlar okunup hayatı, mesajları ve örnek ahlakı anlatılıyor. Bu gün bizler de burada Peygamberi anmak ve anlamak için bir araya toplanmış bulunuyoruz. Bizler, Peygambere kalplerimizde gönüllerimizde yer açmış ona başımızın üzerinde yer vermişiz." diyerek Kutlu Doğum Programlarının düzenlenme amacını anlattı.

 

Hz. Peygamberin Ümmetine olan sevgisini anlatan Abdulvehap Hoca, "Ey Allah'ın Resulü biz seni görmedik sana dokunamadık senin ağzından çıkan o mübarek kelimeleri bizzat dinleyemedik ama biliyoruz ki sen bizi bizden daha çok seviyorsun. Bu gün seni anmaktan alı koyan bedbahtlar olsa da yine bizler seni anmaktan geri durmayacak ve senin Rehberliğinden yüz çevirmeyeceğiz.
Ellerimizi açıp diyoruz ki Ey Rabbim, bizler senin Resulünü seviyoruz ve ona tabi olan Mü'minler olarak bu yolda karşımıza çıkarılan her türlü zorluk ve sıkıntıya rağmen Peygamberini anmaktan geri durmuyoruz." ifadelerinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Tiyatro gösteriminin ardından okunan ilahiler ve yapılan Vahdet duası ile program sona erdi.(Yunus Can-ILKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.