Rahmet ve mağfiret ayları başlıyor

Rahmet ve mağfiret ayları başlıyor

İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de barındıran üç aylar, yarın başlıyor. Âlimler, üç aylar fırsatını ganimet bilip çokça ibadet edilmesini tavsiye ediyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sav), “Ya Rabbi, Recep ve Şaban’ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a eriştir." diye dua ederek karşıladığı mübarek üç aylar, yarın başlayacak. Recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 22 Mart’ta da Regaip Kandili idrak edilecek.

Recep ayında Regaip ve Miraç, Şaban ayında Berat, Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı önemli geceyi içinde barındıran üç aylar ile ilgili İLKHA’ya konuşan bölge âlimlerinden Molla Ali Özgüç, üç aylar fırsatını ganimet bilip çokça ibadet edilmesini tavsiye etti.

“Fırsatı ganimet bilip istifade etmemiz lazım”

Üç ayların İslam ümmeti için büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Özgüç, daha çok Allah’a yaklaşmanın, daha çok kulluk etmenin ve sorumluluklarımızı daha çok yerine getirme açısından üç ayların önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Özgüç, “Onun için bu fırsatı ganimet bilip, bunun hakkını vermek lazım. Kur’an-ı Kerim’i çokça okumak ve anlamakla, onun üzerinde derin derin düşünmekle, bugünlerde daha çok oruç tutmakla, gece namazını daha çok kılıp önem vermekle, Müslümanlara karşı olan vazifelerimizi yerine getirmekle sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Nice kardeşlerimiz var ki; bugünlere yetişmediler. Ahirete intikal ettiler. Biz de ölebilirdik ama Rabbimiz bize bu imkânı bir daha verdi. Bizleri 3 aylara kavuşturduğu için ona binlerce şükürler etmeliyiz.” dedi.

“Hem ibadetlerin sevabı hem de günahların cezası büyüktür”

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in “Ya Rabbi, Recep ve Şaban’ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a eriştir." diyerek dua ettiğini hatırlatan Özgüç, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz ‘Recep ayı mukaddes bir aydır.’ diyor. Harem ayıdır. Bu ayda yapılan ibadetler çok büyük olduğu gibi bu aylarda yapılan günahların da kat kat azabı ve vebali büyüktür. Müslümanların daha çok buna önem vermesi ve itina göstermesi lazım. Bu ayların ayrıca Müslümanların birliği ve beraberliği için bir fırsat olduğunu bilmemiz gerekir. Bu aylarda daha çok yardımlaşalım, daha çok birbirimizi ziyaret edelim, daha çok birbirimizi sevelim, daha çok birbirimizi davet edelim. Daha çok yetimlere, miskinlere, fakirlere yardım elini uzatalım. Rabbimiz (c.c) bizlere bu aylarda güzel ibadet yapmayı nasip etsin ve hakkıyla vazifemizi yerine getirmeye muvaffak kılsın. Allah (c.c) bu ayları İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine, yekvücut olmasına vesile kılsın ve bu aylarda İslam ümmetinin küfür devletlerine karşı muzaffer olunmasını diliyorum.”

“Pazartesi-perşembe günleri oruç tutarak Ramazan’a hazırlanmalıyız”

Bugünden Ramazan ayına hazırlık yapılarak, pazartesi ve perşembe günlerinde oruç tutulmamasını tavsiye eden Özgüç, bu ayların hayır ve bereket ayları olduğunu söyledi.

Özgüç, “Akil ve baliğ olanlar Ramazan boyunca oruç tutmakla mükelleftirler, bu İslam’ın bir farzıdır. Recep ve Şaban aylarında ise Müslümanlar mübarek Ramazan ayına hazırlık yapıyorlar. Bu aylarda Allah’u Teâlâ’yı daha çok zikretmemiz gerekir. İmkânlar dâhilinde pazartesi ve perşembe günleri oruç tutalım. Ayın 15 günü ya da 3 ayların hepsini oruçlu geçirebilirsek sevabı daha çoktur. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor; ‘Bir Müslüman bir gün oruç tutarsa 70 yıl cehennemden uzak kalır.’ Bu yüzden sevap çok büyüktür.” dedi.

“Her yerde perişan olan da kanı akıtılan da Müslüman’dır”

Bugün her yerde Müslümanların perişan olduğunu ve kanlarının akıtıldığına vurgu yapan Özgüç, bu aylarda dünya Müslümanları için dua edilmesini istedi.

Özgüç, “Bugün Doğu Guta’da sivil insanlar hunharca katlediliyor, tecrit ediliyor. Biz dua ediyoruz; ‘Ya Rabbi o Müslüman kardeşlerimize yardım et ve onları o zulümden kurtar. Arakan’daki Müslüman kardeşlerimize yardım et yarabbi, o Budistleri helak et.' Filistin’deki ve bütün dünyadaki mazlumları kurtarsın zalimlere karşı onları muzaffer eylesin. Her yerde katliam ve vahşet Müslümanların üzerinde yapılıyor. Bu aylarda tüm Müslümanlara ama özellikle de zulüm altındaki mazlum Müslümanlara çok dua etmemiz gerekir. Doğu Guta’da zalimler kadın çocuk yaşlı genç demeden Müslümanları katlediyorlar. Filistin’deki kardeşlerimizin üzerinde de büyük bir vahşet ve zulüm uygulanıyor. Yahudiler Amerika ve diğer kâfir ülkelerin desteğiyle Gazze’yi boşaltmak istiyorlar. Orada bulunan bir buçuk milyon Müslüman’ı yerlerinden sürgün edip Yahudileri yerlerine yerleştirmeyi planlıyorlar. Mescid-i Aksa’yı yıkmak istiyorlar. Orada bulunan Müslümanların kendi topraklarında bir oda dahi yapmasına izin vermiyorlar. Bazı Müslümanlar ise bundan gafildirler ve ‘Orası Arapların toprağıdır.’ diyorlar. Hayır! Orası İslam topraklarıdır ve Müslümanların toprağıdır. Nasıl ki Kâbe Müslümanların haremidir, Medine-i Münevvere'de bulunan Peygamber Efendimizin camisi tüm Müslümanlarındır. Mescid-i Aksa da Kur’an la sabittir mübarek bir beldedir. Ve tüm Müslümanlarındır. Müslümanlar oradaki kardeşlerine hem dua hem fiili olarak yardım etmesi gerekir. Arakan da Müslümanların derin bir yarasıdır. Orada da Müslümanlar çok büyük bir vahşetle katlediliyorlar ve maalesef kimse onlara sahip çıkmıyor.” dedi.

“Rabbimiz bizden razı oluncaya kadar çalışmalıyız”

Mübarek Recep ayında kanın akıtılmaması gerektiğini dile getiren Özgüç, akan kanın bir an önce durması için Müslümanları duaya çağırdı. Özgüç, “Bizler kâfirlerin, haçlıların planlarını bozmamız gerekir. Müslümanların birliği, beraberliği ve vahdeti için hepimiz çalışıp dua etmemiz gerekir. Bu mübarek 3 ayları ganimet olarak bilip kıymetini bilmeliyiz. Rabbimiz bizden razı oluncaya kadar çokça çalışıp ibadet etmeliyiz. Tekrardan İslam aleminin mübarek üç aylarını kutluyoruz.” diye konuştu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler