“Ramazan Allah ile bağımızın kuvvetlendiği bir aydır”-video

“Ramazan Allah ile bağımızın kuvvetlendiği bir aydır”-video

Ramazan ayının rahmet ve arınma ayı olduğunu belirten Tatvan Saadet Camii İmam Hatibi Mesut Dağdağan, Ramazan ayı için tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayının anlam ve önemi hakkında açıklamalar yapan Tatvan Saadet Camii İmam Hatibi Mesut Dağdağan, önemli tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayında Kur’an’a daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten Saadet Camii İmam Hatibi Mesut Dağdağan, “Ramazan-ı Şerif’te neler yapılabilir. Resûlullah’ın (sav) hayatına dönüp baktığımızda Cebrail (as) ile Kur’an mukabelesi yaptıklarını görürüz. Kur’an’ın indiği bu ayda onu daha çok okumalı, dinlemeli ve anlamak için daha fazla çaba sarf etmeliyiz.” dedi.

Oruç cehenneme karşı bir kalkandır

Ramazan ayının Müslümanlara için bir mektep olduğunu söyleyen Dağdağan, “Ramazan’da en büyük ibadet malumunuz oruçtur. Resûlullah; ‘oruç cehenneme karşı kalkandır’ buyuruyor. Oruç sabırdır, oruç bir mekteptir. Oruç cehenneme karşı bir kalkandır. Oruç, Terbiye-i Muhammediye ile terbiye olup, nefsi temizleyip manevi kirlerden arınmaktır.” ifadelerini kulandı.

Ramazan’ın mümin için yeniden canlanmak olduğunu belirten Dağdağan, “Ramazan ayında Kur’an Kerim indirilmiştir. Öyleyse en önemli meselemiz Kitabullah’ı iyi anlamak ve tefsirini iyi okumaktır. Ramazan’ın mümin için yeniden canlanmaktır. Ramazan’daki en mühim ibadetlerinden biri de teravih namazıdır. Resûlullah (sav) kim Ramazan orucunu gönül hoşnutluğuyla tutar, gecesinde de teravih ve teheccüd gibi namazlarla ihya eder ise bu onun günahlarına kefaret, cehennemden de azat olmasına vesiledir.” dedi.

Yardım kuruluşlarına destek çıkmalıyız

Ramazan ayı münasebetiyle özellikle ihtiyaç sahibi ailelere destek olunması gerektiğini belirten Dağdağan, şunları söyledi: “Yardım kuruluşları var. Yetimleri tanıyanlar, fakirlerin kapısını çalan, bizim ulaşamadığımız bazen de gaflet edip akıl edemediğimiz muhtaçları bulan yardım kuruluşları var. Onlara da destek olunması lazım. Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmalıyız.”

Verilecek zekâtlarda hassas davranılması gerektiğini vurgulayan Dağdağan, “Esasen zekât temizleyicidir. İmanımızı şirkten ve fısktan temizler. Vicdanımızı merhametsizlikten temizler. Malımızı fakirlerin hakkından temizler. Öyleyse müminler zekâtlarını dosdoğru hesaplar,  ehlini bulur; fakir-fukaraya, ilim talebelerine ulaştırır.” ifadelerini kullandı.

Dağdağan, açıklamasının sonunda, “Eğer Ramazan-ı Şerif’ten sonra da hayatımız Ramazanca devam ediyorsa o Ramazan-ı Şerif’ten istifade ettik, kazandık demektir. Ramazan kimisinden şikâyetçi olacak ama kimisine de hüsnü şehadetle şahitlik ve şefaat edecektir.” şeklinde konuştu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.