“Ramazan Allah’a kul olmak için bir eğitim ayıdır”

“Ramazan Allah’a kul olmak için bir eğitim ayıdır”

Ramazan ayı münasebetiyle önemli açıklamalarda bulunan bölgenin tanınmış alimleri, Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu belirterek, bu ayda manasıyla birlikte Kur’an okunması tavsiyesinde bulundu.

Ramazan ayı ile ilgili İLKHA’ya önemli değerlendirmelerde bulunan bölgenin tanınmış âlimleri Molla Abdurrahim Timurtaş, Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu belirterek, bu ayda manasıyla birlikte Kur’an okunması ve Kur’an-ı Kerim sohbetlerine katılmak gerektiği hususunda tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayının bir eğitim ayı olduğunu savunan Timurtaş, “Ramazan ayı eğitim ayıdır.  Ramazan  Allah’a kul olmak için, ibadet etmek için bir eğitim ayıdır. Bu durumda zamanımızı ibadetle geçirmemiz gerekiyor. Ramazan ayı ile ibadetlerin tüm yönleri yerine getirilmiş oluyor. Bu nedenle açtığınız tüm kapılar hayra açılacaktır. Çünkü bu ayda nefis ve şeytan bağlı olduğu için hayra engel olamıyorlar.” dedi.

Ramazan ayını nasıl geçirmek gerekiyor?  

Ramazan ayında namaz ve oruç ibadetlerinin yanında hasta ziyaretleri, hediyeleşmek, kırgınları barıştırmak gibi ibadetlerle de meşgul olmak gerektiğini dile getiren Timurtaş, “Bu ayı yalnız namaz ibadetiyle veyahut oruç ibadetiyle geçirmemek lazım. Bu ayda sadakat, hediyeleşme, hasta ziyareti ve kırgın olan insanlara ziyaret gibi ibadetleri de yerine getirmek lazım. Müslümanların nerde  çoğunlukta olması gerekiyorsa, oradaki çoğunluğu artırmak gerekecektir. Bu noktada medreselere takviye etmek gerekir. Özellikle teravih namazlarında çoğunlukta olalım, çocukların da gelmesine izin verelim ki bu çoğunluk daha da artsın. İşte Ramazan ayını bu şekilde geçirmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ramazanda özellikle Kur’an sohbetlerinin dinlenilmesi gerektiğini belirten Timurtaş, “Kur’an Ramazan ayında indirilmiştir. Bu ayda Kur’an’ı manasıyla birlikte okumak ve Kur’an sohbetlerine katılmak gerekiyor. Bu vesileyle bilelim ki Kur’an ne diyor, bizden ne istiyor, Kur’an sohbeti verenler bize bunu açıklasın. Eğer bu sohbetler çevremizde yoksa bunu TV’de yayınlanan Kur’an sohbetleri aracılığıyla telafi edelim.” diye konuştu.

“Oruç şeytanın planlarını altüst ediyor”

Ramazan ayında tutulan oruç, şeytanın bütün kötülüklerini defettiğine dikkat çeken Timurtaş, “Bu ayda Allah’ın bize farz kıldığı oruç sayesinde, şeytanın üzerimizde kurduğu planlar altüst oluyor. Ayrıca şeytanın yoldan çıkaran emelleri ve Müslümanlar üzerindeki projeleri bu ayda yok oluyor. Teşbihte hata olmaz ise bu ay altın saçma ayıdır. Bir yerde ‘altın dağıtılıyor’ denilir ise insanlar ne yapacak? Nerede dağıtılıyor ise insanlar oraya gidip altınları toplayacaktır. İşte bu saçılan altınlar manevi altınlardır.” ifadelerini kullandı.  

“Oruç tutanın her iyi hali ibadettir”

Timurtaş, son olarak şunları söyledi:

“Oruç tutanın uykusu bile ibadet sayılır. Oruç tutanın konuşmaması ve sürekli Allah’u Teâlâ’yı tesbih etmesi yine ona sevap olarak dönecektir ki bu sevaplar da kat kattır. Ramazan ayındaki dua da makbuldür. İşte bu sebeplerden dolayı Ramazan ayında zaman hiçbir şekilde boş geçmez. Tutulan oruçla insanın bütün hayatı hep hayırlarla geçer.”   (Yılmaz Sönmez-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler