Ramazan ayı bizler için kardeşlik ayı olsun

Ramazan ayı bizler için kardeşlik ayı olsun

Yalova'da Yasin-Der tarafından düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Serdal Özer, Ramazan ayının Müslümanlar için kardeşlik ayı olmasını temenni etti.

HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Serdal Özer ve beraberindeki heyet, Peygamber Sevdalıları Vakfı üyesi Yasin-Der tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programı, İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Ebubekir Arslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Özer, Allah'ın 12 ay içerisinde Ramazan ayını Müslümanlar için bir fırsat ayı yaptığını söyledi.

Özer, "Böylesi mübarek bir ayda Müslümanlar olarak bizi bir araya getiren Rabbimize hamd-u senalar olsun. Bizi yoktan var eden, yeryüzüne mümin olarak gönderip, eşsiz önder Hazret Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesselem) ümmet kılan Allah'a şükürler olsun. Resulullah Aleyhisselam'ın, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bir aydır." dediği böylesi izzetli, şerefli bir ayı idrak ettiren Allah'a hamd-u senalar olsun." dedi.

"Allah 12 ay içerisinde Ramazan ayını bize fırsat yapmıştır"

Ramazan ayının Müslümanlar için kardeşlik ayı olmasını dileyen Özer, Ramazan ayının diğer aylardan ayrıcalığını şu örnekle ortaya koydu; "Hani olur ya! Beyaz eşya firmaları, yılda bir defaya mahsusen, kampanya ayı yaparlar. O kampanya için bizler ne yaparız? O kampanyadan yararlanmak adına sabahın erken saatlerinde sıraya girer, kuyruk oluştururuz. Bila teşbih Allah da 12 ay içerisinde bu ayı bize fırsat ayı yapmıştır. Evet, Ramazan ayı bizler için bir fırsat ayıdır. Gelin hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım ve bu fırsat ayını en güzel şekilde idrak edelim. Gelin bu ayda akraba ziyaretlerini artıralım, kardeşlik bağlarımızı sıklaştıralım. Ramazan ayı bizler için kardeşlik ayı olsun. Rabbim bu ayı en güzel bir şekilde idrak etmeyi nasip etsin. Rabbim bütün Müslümanları vahdet içerisinde birleştirsin inşallah." şeklinde konuştu.

Yasin-Der'in Gazipaşa Caddesi sahilinde düzenlediği iftar programına siyasi parti il başkanları, STK başkanları, kanaat önderleri, dernek yetkilileri ve partililer katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.