"Ramazan ayı hayır hasenatla geçirilmeli"

"Ramazan ayı hayır hasenatla geçirilmeli"

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının hayır ve hasenatla geçirilmesi gerektiğini söyleyen Adıyamanlılar, bu mübarek ayın her anının bir fırsat bilinmesi gerektiğini dile getirdiler.

Ramazan ayı, Allah-u Teâlâ'nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü Ramazan ayı; Kur'an, oruç, iyilik ve güzellik ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu mübarek bir aydır.

Mübarek Ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Adıyamanlılar, mukabele, teravih ve iftar programları ile ayrı bir güzelliği olan bu ayın, hayır ve hasenatlar ile geçirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Kentte havaların ısınması ile birlikte, öğle namazından sonra mukabeleye katılan vatandaşlar camilere en yakın park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda ve fıskiyeli havuzların çevresinde dinlenerek günün yorgunluğunu atmaya çalışıyor.

Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu ifade eden İbrahim Yıldırım "Bu ay Kur’an ayıdır. Kur’an bu ayda indirilmiştir. Kadir gecesi bu aydadır. Onun için bu ayı en güzel bir şekilde değerlendirmek gerekir. Bu ayı en güzel bir şekilde değerlendirmek gerekir ki sonu cehennemden kurtuluş olan bu ayda Rabbimiz bizleri de cehennemden korusun.” dedi.

"Açlık bize yardımlaşma duygusunu vermeli"

Afrika ülkelerini gezdiğini söyleyen Süleyman Aslan ise Ramazanda tutulan oruç, aç olan kardeşlerimizi aklımıza getirmeli dedikten sonra şöyle devam etti: “Havalar çok güzel geçiyor. Bu havalarda oruç tutmamak olmaz. Bu ayda fitre vermek gerekir. Mukabelelere katılmak gerekir. Ben Burcina Faso’yu gezdim. Ülkemizdeki en fakir insan oranın en zengini gibi. Orada insanlar ekmeğe, suya muhtaç durumda.”

Mehmet Atik isimli vatandaş ise “Ramazan çok güzel geçiyor. Allah’a hamd olsun. Teravihleri, mukabeleleri ile ayrı bir güzel. Bu ayda fakir fukaralar daha da gözetlenmeli ve onlara yardım eli uzatılmalıdır. Bu çok güzel bir duygudur. Fakat iyilik yapmasını bilen için bu böyledir. İyilik yapmayı sevmeyenler için ise herhangi bir farklılık bu ayda da yoktur.” ifadelerini kullandı.

Sefer Mutlu isimli vatandaş ise havaların iyi gittiğine dikkat çekerek buna şükredilmesi gerektiğini vurguladı. Mutlu “Rabbim tüm Müslümanları kâfirlerin zulmünden kurtarsın." temennisinde bulundu.

Gündüzleri çalıştıkları için camilerdeki faaliyetlere fazla iştirak edemediklerini söyleyen Üzeyir Beyazkaya ise “Geceleri cüz okuyarak, ibadet ederek zamanımızı değerlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

“Müslüman ülkelerin durumu bizi üzüyor”

İslam ülkelerindeki karışıklık ve Afrika ülkelerindeki açlık karşısında üzülüyoruz diyen Nevzat Gülegen ise “Maalesef yıllardır Ramazan’ı ayını acı ile karşılıyoruz. Filistin’deki olaylar, Myanmar’ın devam eden sıkıntıları, Yemen, Sudan... Afrika’da açlık devam ediyor." dedi.

Ramazan’da yardım duygularının daha da artması gerekir diyen Gülegen “Bizler orucu dinimizin emri olarak tutuyoruz. Çok dua etmemiz lazım. Rabbim Müslümanlara birlik nasip etsin.” temennisinde bulundu. (Cemil Özdaş-İLKHA) 

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.