Ramazan ayı heyecan ve tatlı bir telaşla bekleniyor

Ramazan ayı heyecan ve tatlı bir telaşla bekleniyor

Mübarek Ramazan ayını dört gözle bekleyen halk, bu ayın İslam ümmeti için bereketli bir ay olmasını temenni ediyor.

On bir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala Diyarbakırlıların heyecanlı bekleyişi devam ederken, duygularını paylaşanlar, Ramazan ayının bereketiyle İslam coğrafyasında yaşanan acı ve gözyaşlarının durmasını temenni ettiklerini belirttiler.

Müslümanların heyecanla beklediği on bir ayın sultanı Ramazan, 27 Mayıs tarihinde başlarken 25 Haziran Cumartesi günü ise bayram ile sona erecek.

İçerisinde Müslümanlar için bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayı, iman edenler için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olarak nitelendirilir.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonlarına anlatan Diyarbakırlılar, Ramazan vesilesiyle zulüm ve acılar içerisinde olan İslam ümmetinin kurtuluşa ermesini temenni ettiler.

Cemal Karahan isimli Diyarbakırlı Ramazan ayının sıhhate, dostluğa, barışa vesile olmasını dilerken, Ramazan Budak ise "Cenab-ı Allah bütün Ümmet-i Muhammed’e bu mübarek ayı hayırlı kılsın. Diyarbakır’ın Ramazan ayları güzel ve bereketli geçer. Allah’a inanarak eda etmemiz gerekiyor.” dedi.

Emin Demir ve Cumali Akgümüş de Ramazan ayında daha çok ibadet yapılması gerektiğini, insanların hal ve hareketlerine dikkat etmesini ve özellikle gençlerin oruç tutma huşunda daha gayretli olmaları gerektiğini söylediler.

Ramazan ayından hemen önce 27 sahabenin medfun olduğu Hz. Süleyman ve Camii’ni ziyaret ederek dua eden kadınlar ise “Bu ay Müslümanlar için önemli bir aydır. Bu ayın bereketinden herkes faydalanmalıdır. Tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyoruz. Bu ayda kendimize çekidüzen vermeli ve bol bol Kur’an-ı Kerim okumalıyız. Hz. Muhammed’in hayatını da okumalıyız.” diyerek Ramazan ayı hakkındaki düşüncellerini paylaştılar.

14 yaşındaki Muhammed Resul Bağlan isimli çocuk ise “Herkes kendi orucunu tutacak. Herkes gibi ben de kararlıyım oruç tutmaya. Cuma günü sahura kalkılacak, cumartesi iftar açılacak. Ramazan çadırı da her yerde açılıyor. Bu ayın hayırlı, kazasız, belasız, silahsız, kurşunsuz, mermisiz, bombasız ve kimse ölmeden hayırlı bir şekilde geçmesini diliyorum.” dedi.

Diyarbakır toprağının hayırlı ve bereketli olduğunu ifade eden Bağlan, “Diyarbakır, hayırlı bir şehirdir. Ramazan nefislerimize büyük etki ederek bizleri terbiye edecek. İftarımızı açtıktan bir buçuk saat sonra yürüyüş yaparsak, kilomuz ve sağlığımız daha iyi olur. Oruçta yanlışlıkla yiyebilir insan, o da Allah’ın bir nimetidir. Oruçluyken herkesin yapması gereken dışarı çıkıp temiz hava almaktır." derken, gündüzleri güneşin altında kalınmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da müminleri günahlardan öylece temizler. (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik – İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.