Ramazan ayında da bir yardım seferberliği başlattık

Ramazan ayında da bir yardım seferberliği başlattık

​Bingöl Umut Kervanı, ramazan ayında ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yardım seferberliği başlattı.

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Bingöl Umut Kervanı tarafından ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yardım seferberliği başlattı. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere bir ay yetecek kadar ramazan paketlerini dağıtmaya başladı.

Her ay ihtiyaç sahibi ailelere düzenli gıda yardımı ulaştıran Bingöl Umut Kervanı, ramazan ayı boyunca da gelen yardımları dağıtmaya devam edeceklerini belirtti.   

Ramazan ayı dolayısıyla şu ana kadar kentte ihtiyaç sahibi birçok aileye gıda ve çeşitli yardımlarda bulunulduklarını söyleyen Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, bu ay içerisinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Tamaç, "Allah’a hamdolsun bizleri bereket, rahmet ve mağfiret ayı olan ramazana ulaştırdı. Bizler Bingöl Umut Kervanı olarak inşallah bu ramazan ayında da bir yardım seferberliği başlatacağız." dedi

"Yardım için 2 bin mağdur ailenin başvurusu var"

Bingöl Umut Kervanı olarak kendilerine şu ana kadar müracaat etmiş olan yaklaşık 2 bin mağdur ailenin olduğunu belirten Tamaç, "Bizler bir yardım yelpazesi açtık, Bingöl Umut Kervanı olarak gerek Bingöllü gerekse bütün ümmeti fertlerinden yardım talep ediyoruz. Diyoruz ki bu yelpazenin herkese ulaşabilmesi için sizlerin yardımına desteğine, duanıza ihtiyacımız var. Bu konuda elinde imkanı olan, bu imkanı olmayan kardeşlerimize yardımcı olursa inşallah hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu ramazan kumanya bedelimiz 100 TL’dir"

Tamaç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde biliyorsunuz bir sıkıntılı dönem var. Bundan dolayı daha önce 80 TL olan kumanya bedelimizi 100 TL’ye yükselttik ki mağdura götürdüğümüz paketin içerisinde en azından birkaç günlük de olsa ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde olsun. Bu ramazan inşallah kumanya bedelimiz 100 TL olacak." 

"İhtiyaç sahiplerine ulaşmak için kardeşlerimizin yardımını bekliyoruz"

Yardım çağrısında bulunan Tamaç, "Bütün kardeşlerimizden az çok demeden imkanı olan her Müslümandan yardım bekliyoruz. Tüm fakir ve muhtaçlara ramazan kumanyası yardımın ulaşması için bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Rabbim bu ramazan ayını İslam ümmetinin kurtuluşuna, vahdetine, birliğine ve zilletten kurtulmasına vesile eylesin. İslam ümmetine tuzak kuranların tuzaklarını kendi başlarına geçirsin." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler