"Ramazan ayında elde edilen kazanımlar devam ettirilmeli"

"Ramazan ayında elde edilen kazanımlar devam ettirilmeli"

Bayram namazında camilere akın eden Adıyamanlılara hitap eden İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Ramazan ayında elde edilen kazanımların ve güzelliklerin devam ettirilebilmesi gerektiğini vurguladı.

Adıyamanlılar, bayram namazında camilere akın ederek hep birlikte bayramı idrak etti.

Bayram namazı öncesi merkezi sistemden Adıyamanlılara vaaz veren İl Müftüsü Mehmet Taşçı , "Ramazan ayında elde edilen kazanımların ve güzelliklerin devam ettirilebilmesi ve kardeşliğin tesis edilebilesi için bundan sonraki hayatımızda Ramazan ayının güzel hasletlerini yer edinmesi gerekmektedir." dedi.

"Müslüman ülkelerde akan kan ve gözyaşının dinmesi için Müslümanlar arasında çok acil bir şekilde birliğin sağlanması gerekiyor." diyen Taşçı, "Avrupa’daki aidiyet sayısının İslam ülkelerinden çok daha fazla olmasına rağmen onlar kendi aralarında dövüşmüyor. Ama bizler birbirimiz ile kavga ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Asıl Ramazan şimdi başlıyor.  Ramazan ayında elde edilen kazanımların muhafaza edilmesi için asıl Ramazan şimdi başlıyor." diyen Taşçı, Müslümanların bundan sonraki hayatlarında günahlara karşı daha hassas davranarak, Allah’ın rızasını kazanmak için erekli çabayı sarf etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kılınan namazın ardından hutbe irat eden cami İmam Hatibi Şevket Durun, şunları söyledi: "Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi kuşatan, kul olmanın şuurunu ve ibadetin huzurunu bizlere bir kez daha yaşatan Ramazan-ı şerifi geride bırakmanın hüznü içindeyiz. Ama aynı zamanda üç ayları, mübarek geceleri ve on bir ayın sultanını ihya ederek böyle kutlu bir bayram sabahına uyanmanın sevincini yaşıyoruz."

"Hep birlikte Allah’ın ipine, Kur’an’a sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz." Ayetine ve  "Bir mümin, diğer bir mümin için âdeta birbirini destekleyen bir binanın tuğlaları gibidir." hadis-i şerifine atıfta bulunan Durun, Müslümanlar arasındaki birliğin önemine vurgu yaptı.

"Bayramların, dargınlıklardan kurtulmak için bir fırsat olması gerekir." diyen Durgun, "Ramazan’ı fırsat, bayramı mükâfat bilelim. Birbirimize soframızı açtığımız gibi gönlümüzü de açalım. Küskünlüklere ve dargınlıklara son vererek güven ve samimiyet köprüleri kuralım. Önce biz adım atalım, gelmeyene gidelim, aramayanı arayalım. Kine, öfkeye, hasede, fesada sırtımızı dönerek birbirimize sarılalım. Gelin, bu bayram anne babalarımızın duasını alarak cennete açılan kapılardan geçelim. Acısıyla tatlısıyla hayat imtihanını birlikte yüklendiğimiz eşlerimizin gönlünü yapalım. Yavrularımızı sevindirip ailemiz için emek vererek Allah’ın rızasına erişelim. Kıymetli Kardeşlerim! Hususi davetiyle genç yaşlı, çocuk büyük, kadın erkek, zengin fakir, evli bekâr bütün müminleri bayram sabahı musallada bir araya getiren Sevgili Peygamberimize salât ve selâm gönderelim. Bayram namazıyla bütünleşmekten, bayram hutbesiyle aydınlanmaktan ve bayram tekbiriyle tazelenmekten ümmetinin hiçbir ferdini mahrum bırakmayan Peygamberimiz gibi, biz de milletimiz ve ümmetimiz için çaba sarf edelim." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş -İLKHA)

Okunan hutbenin ardından bayram namazı kılındı. Kılınan bayram namazından sonra cami cemaati bayramlaştı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler