Ramazan ayında fırıncılardan yoğun ve zorlu mesai

Ramazan ayında fırıncılardan yoğun ve zorlu mesai

Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçlarını fırıncılar, zorlu ve yoğun mesai yapıyorlar.

Ramazanda yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, sıcaklara aldırış etmeden insanların ekmek ihtiyaçlarını gideriyorlar.

Özellikle iftara saatler kala pide, kıymalı pide ve fırında yemek pişirmek isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk fırıncıları zor durumda bırakıyor. Yüksek sıcaklıklarda ekmek pişiren fırıncılar hem oruçlarını tutuyor hem de vatandaşlara hizmet sunuyor.

Ramazan ayında fırıncılık yapmanın zorluğunu dile getiren fırıncılardan Fırat Aysal, “Ramazan ayında fırıncılık yapmak zor bir iştir. Ekmeğin pişirildiği fırınlarda sıcaklık 100 dereceyi aşıyor. Hele pide ekmeği çıkarılan fırıncılar bu zorluğu daha çok hissediyor. Sürekli fırın içindeki o sıcak hava yüzünüze yansıyor.” dedi.

“Hiçbir zorluk oruç tutmaya engel değil”

Susuzluk hissettiklerini ama halkın temel gıda maddesi ekmeği de çıkardıklarını bleirten Aysal, “Özellikle iftara yakın saatlerde daha çok yoruluyoruz. Bu saatlerde kıymalı pide yapmak isteyen vatandaşlar aceleci davranıyor. Bizler de onların pidelerini iftar saatine yetiştirmeye çalışıyoruz. Hem havanın sıcak olması hem de fırın içlerinin aşırı sıcak olması bizleri çok yoruyor. Fakat elhamdülillah oruçlarımızı tutuyoruz.” şeklinde konuştu.

Sıcaklıkta tutulan orucun büyük mükafatlara vesile olacağına inandığını söyleyen Aysal, “Çok yaşlı ve hastalar dışında oruç tutmaya bir şeylerin engel olabileceği kanaatinde değiliz. Oruç tutmayan kardeşlerimize de oruç tutup, orucun feyiz ve güzelliklerinden faydalanmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadesinde bulundu.     (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.