Ramazan ayında Gıda denetimleri hız kazandı

Ramazan ayında Gıda denetimleri hız kazandı

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayının gelmesiyle birlikte toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırıldı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ağrı'da faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı.

Toplumda  en çok tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimlerini yoğunlaştırdıklarını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, denetimlerin daha etkin olabilmesi için vatandaşların Alo 147 Gıda hattını aramaları gerektiğini söyledi.

Ağrı’da faaliyet gösteren işletmelerin üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliğine yönelik denetimlerine Ramazan ayı münasebeti ile ağırlık verdiklerini belirten Murat Demirkıran, halkın sağlığı için bu denetimlerine daha yoğun olarak devam edeceklerinin belirtti.

Demirkıran, “Özellikle Ramazan ayında tüketimin artış gösterdiği toplu tüketim yerleri, pastaneler, unlu mamuller, ekmek fırınları,  şekerli ve  tatlı mamullerin üretim ve satış yerleri ekiplerimizce daha sık denetlenmektedir. Denetimlerimizin daha etkin devam etmesi için olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlarımızın Alo 147 Gıda hattımıza bildirmelerini rica ediyorum.'' dedi.

Gıda Kontrol Görevlilerince yapılan gıda denetimi ve kontrollerde işyerlerinin kayıt ve onay belgeleri, asgari teknik ve hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilmektedir.

Denetimler sırasında, gıda kontrol görevlilerince eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapılarak, gıda üretimi ya da satışına uygun olmayan durumlarda yasal işlem gerçekleştiriliyor. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.