"Ramazan Bayramı akan kanın durmasına vesile olsun"

"Ramazan Bayramı akan kanın durmasına vesile olsun"

Ramazan Bayramı'yla ilgili düşüncelerini paylaşan Şanlıurfalılar, bu bayramın bütün İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın sonuna doğru gelinirken, Şanlıurfalılar Ramazan Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Halkın farklı kesimlerinden birçok kişi, Ramazan Bayramı'nın İslam ümmetinin huzuruna vesile olmasını temenni etti.

Ramazan Bayramı'nın İslam ümmetinin yaşadığı acıların dinmesine vesile olması temennilerinde bulanan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "İnşallah Ramazan Bayramı gerçek bayramlara dönüşür. Tabi, yanı başımızdaki acı, sızı devam ederken bizim çok sakin, tatlı bayram yapmamız zor oluyor ama inşallah bu acılarımızın dinmesine vesile olur. Gerçek, ciddi bayramlara inşallah bütün İslam âlemi kavuşur." dedi.

İlke Haber Ajansı Şanlıurfa Temsilcisi Osman Gülebak, şunları söyledi: "Bayram, barışmanın vesilesidir. Özellikle savaşların, kan ve gözyaşının olduğu bir dönemde bayramların asli olarak kutlanmasına büyük ihtiyacımız vardır. İslam âleminin her tarafının işgal altında olduğu, Müslümanların canlarının ve namuslarının peymal olduğu bir dönemde umarız ki bu bayramlar Müslümanların, emperyalistlerin işgali altında kurtarılmasına vesile olur. Akrabaları, babaları zindanlarda olan Müslümanların da bayramlarını kendi çocukları içerisinde geçirebileceği bir imkân ve ortamın oluşmasını temenni ediyorum. Ramazan Bayramı'nın İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Doğruhaber gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Demir, "Ramazan Bayramı Allah'ın, bir ay boyunca oruç tutan Müslümanlara hediye olarak verdiği mübarek günlerdir. Şu an İslam âlemi maalesef kan gölüne dönmüş. Her gün yüzlerce Müslüman İslam beldelerinin coğrafyasında öldürülüyor. Küffarın zulmü altında inim inim inliyorlar. İnşallah bu Ramazan da ümmetin vahdetine, Müslümanların tekrar asrısaadetteki gibi huzurlu bir yaşama dönmesi için vesile olur. Tekrar eski bayramları yaşamak dileğiyle tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Nihat Esmer isimli esnaf, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam âleminin birlik ve beraberliğinin daim olması, akan kanın ve gözyaşlarının durmasına vesile olması temennilerinde bulunurken, Mehmet Ali Eskiler de "Bütün temennilerimiz, bölgemizde savaşların azalması, oyunların bitmesi ve bölgenin barışık bir halde Müslümanların birlikte İslam bilinci içerisinde hareket etmesi." şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Keskinbıçak, bütün Müslümanların birlik içerisinde huzur dolu bir bayram geçirmesini temenni ederken, Çerkez Korkmaz, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam âlemine hayırlı olmasını diledi.

İbrahim Halil Kolbudak, Hikmet Özkaya, Suat Elçi, Necla Yavuz ve Mehmet Adnan Özcan ise Ramazan Bayramı'nın İslam âlemine iyilik, huzur ve mutluluk getirmesini dileyip, bu bayramın "şeker bayramı" olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.