Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan orucu sonrası Müslümanlara hediye edilen Ramazan Bayramı kutlanıyor.

MARDİN – On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif sona erdi. 30 gün boyunca oruç tutan Müslümanlar bayram sevincini bayram namazıyla yaşamaya başladı. 

 

Bayram sabahı camiler doldu taştı

Mardin ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti. Mardin Ulu Camii, Fuat Yağcı Camii, Kuba Camii, Nusaybin Zeynel Abidin Camii, Şeyh Raşit Camii gibi büyük camiler sabahın erken saatlerinde kısa bir sürede doldu taştı.

 

Yakınlarınızı ve komşularınızı ziyaret edelim

Kılınan bayram namazı sonrası hutbe verildi. Verilen hutbede küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekilerek, “Yakınlarınızı ve komşularınızı ziyaret edelim. Evinize kapanarak Müslümanların sevincine ortak olmaktan geri durmayın. Çünkü günümüz sevinç, neşe ve tebessüm günüdür.” denildi.

 

İlk bayramlaşma camide gerçekleşti

Hutbeden sonra cami cemaati salâvatlar eşliğinde müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı.

 

Mezarlık ziyareti

Camilerdeki bayram kutlamasının ardından bu kez mezarlıkların yolu tutuldu. Kaybettikleri yakınlarının bayramını kutlayan vatandaşlar, yakınlarının mezarı başlarında uzun süre dua ettikleri ve Yasin-i Şerif okudukları görüldü.

 

Akraba, komşu, eş, dost ziyaretleri

Mezarlık ziyaretinin ardından akraba ziyaretlerine geçildi. Akraba ve komşularını gezen Müslümanlar, kucaklaşarak bayramlarını kutladıkları görüldü.

 

Bu arada çocuklar da ev ev gezerek Kürtçe “Bayramınız Kutlu Olsun” diyerek şeker topluyorlar. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler