Ramazan Bayramı'nı ruhuna uygun şekilde karşılamamız gerekmektedir

Ramazan Bayramı'nı ruhuna uygun şekilde karşılamamız gerekmektedir

Ramazan Bayramı münasebetiyle açıklamada bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, "Ramazan Bayramı'nı bir ibadet neşesi, sevinç ve huzurla yani taşıdığı mana ve ruha uygun bir şekilde karşılamamız gerekmektedir.” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Ramazan Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada, bayramın İslam coğrafyasına huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Ramazan ayını geride bırakmanın burukluğunu yaşadığını söyleyen Aktaş, “Bir yandan başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden azad olan Ramazan-ı Şerif'i geride bırakmanın burukluğunu yaşarken diğer yandan Ramazan bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan Bayramı'nın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh ve selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

“Ramazan Bayramı'nı ruhuna uygun bir şekilde karşılamamız gerekmektedir”

Ramazan Bayramı sevincini yaşamanın, İslam coğrafyasındaki acılara kayıtsız kaldıkları anlamına gelmediğini ifade eden Aktaş, şöyle devam etti: “Coğrafyamızda oluk oluk akan kan; can yakan ve yürek sızlatan acılar bayramlık sevinçlerimize gölge düşürse de Aziz İslam’ın şiarlarından olan Ramazan Bayramı’nı bir ibadet neşesi, sevinç ve huzurla yani taşıdığı mana ve ruha uygun bir şekilde karşılamamız gerekmektedir. Bayram'ın sevincini yaşamamız, insanlık âleminde ve özellikle de ümmet coğrafyasında yaşanan acılara kayıtsız kalmamız anlamına gelmediği gibi, bu acıları gücümüz nispetinde dindirmemizin önünde engel de değildir.”

“Bayram'ın İslam âlemine huzur ve sükûnet getirmesini Rabb'imizden temenni ediyorum”

"Mü’minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin!" Hucurat Süresinin 10'uncu Ayet-i Kerime'sini hatırlatan Aktaş, “İlahi düsturu gereğince gerek Müslüman fertler gerekse de İslam ülkeleri arasında barış ve kardeşliğin tesisine çalışmak, bayramın taşıdığı derin manayı kavramak ve bayramı aslına uygun bir şekilde idrak etmektir. Bu vesile ile başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının Mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh ve selamet, huzur ve sükûnet getirmesini, bizleri gerçek bayramlara kavuşturmasını Rabbimizden temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler