Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden: Çiğköfte

Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden: Çiğköfte

Ramazan ayının damak tadı veren yemekleri arasında yer alan ve kimileri için vazgeçilmezlerinden olan çiğköfteye de rağbet artıyor.

Çiğköfteye rağbetin arttığı mübarek Ramazan ayında Muş’un meşhur çiğköfte ustalarından Veysel Argun, çiğköfte ile ilgili ipuçlarını İLKHA’ya anlattı.

Ramazan ayının bereket ayı olduğunu ve kendi ilerinde de bereketi fark ettiklerini belirten Argun, çiğköftenin tok tuttuğunu ve çeşitli faydalarının olduğunu söyledi.

Çiğköftenin açık yerlerden alınmaması gerektiğini ifade eden Argun, çiğköfte alırken bayat olup olmadığını anlamak için de kukusuna bakılması gerektiğini ve güvenilen, bilinen yerlerden alınması tavsiyesinde bulundu.

Argun, “Çiğköfte satışlarımız Ramazan ayı dolayısıyla artmış durumda. Memnunuz çok şükür. İftara yakın yoğunluk oluyor. Bayağı yoruluyoruz. Bu ay ile beraber bereket geliyor. Tabi bu bereket bizim işimizde de kendisini göstermiş durumda.” dedi.

Taze çiğköftenin çok güzel bir kokusunun olduğunu söyleyen Argun, “Biz çiğköfte yaparken normal salça kullanmıyoruz. Biber salçası kullanılmalı ve çok iyi yoğrulması gerekir. Malzemelerinde eksiklik olmadığı sürece çok güzel bir kokusu olur. Aynı zamanda çiğköftenin bayat olup olmadığını kokusundan anlayabilirsiniz. Taze çiğköfte çok güzel kokar. Vatandaşlar açık yerlerden almasınlar. Temiz ve hijyenik mekanları tercih etsinler.” dedi.

Çiğköftenin çeşitli faydalarının da olduğuna değinen Argun, son olarak şöyle konuştu:

“Bilindiği gibi bulgur kilo almayı engellediği gibi aynı zamanda doyurucu bir gıdadır. Bulgur pişirilmediği zamanlarda içindeki tüm doyurucu özelliği saklar ve sonuç olarak tüketen kişiye sürekli bir doygunluk hissi verir. Bunun yanında kırmızı biberin verdiği faydadan dolayı E ve C vitamini takviyesini yapar ve kolesterolü düşürücü bir etki gösterir. Acı tüketmek kalp hastalıkları riskini azaltır ve kırmızı biberin içerisinde bulunan maddeler, bağırsak kanseri riskini azaltır.”

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler