Ramazan kardeşliğe vesile olmalı

Ramazan kardeşliğe vesile olmalı

Adıyaman'da verilen iftar yemeğinde konuşan MAZLUMDER Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Halil Kıran Ramazan'ın kardeşliğe vesile olması gerektiğini vurguladı.

MAZLUMDER Adıyaman şubesi tarafından Suriyeli muhacirler, STK temsilcileri ve halka yönelik iftar verildi. İftar programına Vahdet Der, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gül Der, Mansur Der, İyilik Der ve daha birçok STK temsilcisiyle Suriyeliler ve vatandaşlar katıldı.

İftarda konuşan MAZLUMDER Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Halil Kıran, iftarları kardeşlik duygularının perçinleşmesi için bir vesile olarak gördüğünü ifade ederek "Müslümanların yekvücut olduğu Ramazanları görmek istiyoruz." temennisinde bulundu.

"İftarlarımız kardeşliğe vesile olsun"

"İftar programları sadece bir araya gelip orucunu açmak değildir." diyen Kıran, "Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu zalime terk etmez. Bu bağlamda bizler bütün Müslümanlar olarak birbirimizden sorumluyuz. Coğrafyalarımız, dillerimiz, renklerimiz farklı olsa da Rabbimiz bir, Peygamberimiz bir, kıblemiz bir, kitabımız, inancımız bir bu kadar ehemmiyetli birlikteliklerimiz varken küçük küçük teferruatları bahane ederek kardeşliğimizi zedeleyemeyiz." dedi.

İslam kardeşliğinin tesis edilmesi durumunda Müslümanlar arasında herhangi bir sıkıntının kalmayacağının altını çizen Kıran, şunları söyledi:

"Bugün İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu acı durum, Müslümanların birbirini anlayamaması ve İslam kardeşliği çerçevesinde bir araya gelmemesindendir. Bizler Müslümanların yanında dünya mazlumlarına da sahip çıkmak zorundayız. Bu ilahi vecibedir. Hiç kimse dünyada olup bitenleri görmezden gelerek mesuliyetten kurtulamaz. Herkes elinin, dilinin yetiştiği yerden sorumludur."

"İftarlarımızda israftan kaçınalım"

İftar programlarının Allah rızasını kazanmak ve İslam kardeşliğinin tesis edilmesi amaçlarını taşıdığını dile getiren Kıran "İftarlarımızda lüksten ve israftan azami derecede kaçınmalıyız. Sofralarımızda kimsesizleri, fakirleri ve özellikle yetimleri unutmamamız gerekir. Unutmayalım ki dünyanın bir ucunda bir aç varsa öteki ucunda birileri hakkından fazlasını ya almıştır ya israf etmiştir. Bu durum bir sorumluluk gerektirdiğinden israftan azami derecede kaçınmalıyız. Şunu da unutmamak gerekir ki israfta hayır olmadığı gibi hayırda da israf olmaz." ifadelerini kullandı.

Kıran son olarak, "Bu vesileyle soframıza katılıp İslam kardeşliğinin tesisi için bir araya gelip bu doğrultuda çalışan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler