Ramazan'da binlerce muhtaç aileye yardım ulaştı

Ramazan'da binlerce muhtaç aileye yardım ulaştı

Ramazan ayı içerisinde binlerce muhtaç aileye umut olan sivil toplum kuruluşları, bayram arifesinde de yardımlarını sürdürdü.

Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye Elazığ Yeni İhya-Der, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Rahmet Gıda Bankası, Gaziantep’in Nizip ilçesinde faaliyet yürüten İhsan-Der ve Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR İzmir'de muhtaç ailelere yardımda bulunarak dar gelirli ailelerin umudu oldular.

Yeni İhya-Der 34 bin TL değerinde yardım dağıttı

Ramazan ayında yapılan yardım faaliyetini açıklayan Elazığ Yani İhya-Der, 220 aileye 34 bin TL değerinde gıda yardımı, alışveriş çeki ve un yardımında bulunduklarını bildirdi.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Elazığ Yani İhya-Der Başkanı Zülfü Öztürk,

Gıda yardımının yanı sıra beyaz eşya, koltuk, kanepe ve halı olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderildiğini ifade etti.

Öztürk, "Zengin ile fakir arasından köprü vazifesi gören derneğimizin yardım faaliyeti, varlıklı ve duyarlı Elazığlı halkımızdan alarak yine Elazığlı fakir ve muhtaç ailelere ulaştırmıştır. Bu mübarek ayda halkımızın fakir ve muhtaçların ihtiyaçlarını giderme duyarlılığına aracı olan derneğimiz, her yıl olduğu gibi bu yılda duyarlılık ve kararlılıkla çalışmış muhtaçların umudu olmuştur. Yardımların dağıtımda ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında emeği geçen dernek üye ve gönüllülerimize de teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

IHO-EBRAR İzmir'de Ramazan yardımı dağıttı

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR İzmir'de fakir ve muhtaçlara umut olmaya devam ediyor.

Dünyanın birçok bölgesinde yaptığı çeşitli yardım ve organizasyonlarla adını duyuran IHO-EBRAR'ın Türkiye'de gerçekleştirdiği yardım çalışmaları devam ediyor. Kuruluş İzmir'de de Ramazan yardımlarını dağıttı. 30 muhtaç ve yoksul aileye yardım ulaştıran IHO-EBRAR yetkilileri yardımlarını sürdüreceklerini belirttiler.

Rahmet Gıda Bankasından Ramazan’da 330 aileye yardımda bulundu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Rahmet Gıda Bankası, Ramazan ayında yardıma muhtaç 330 aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

Kızıltepe'de (Qoser) muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla adını sıkça duyuran ve kurulduğu günden beri binlerce aileye yardım ulaştıran Rahmet Gıda Bankası, Ramazan ayı içerisinde aralarında Suriyeli mülteci ile Nusaybinli ailelerinde bulunduğu yardıma muhtaç 330 aileye 30 bin 560 TL değerinde çeşitli yardımlarda bulundu.

Ramazan ayı içerisinde yardıma muhtaç ailelere yaptıkları yardımlar ile ilgili açıklamada bulunan Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, Ramazan ayında 330 aileye 30 bin 560 TL değerinde yardım yapıldığını söyledi. Öz, "Mübarek Ramazan ayı içerisinde hayırseverlerin bağışladıkları yardımları Kızıltepe'de ikamet eden ve araların da bazı Suriyeli mültecilerin ile Nusaybinlilerinde bulunduğu yetim ve muhtaç 250 aileye gıda paketi, 80 aileye de giyim yardımı ulaştırdık. Ramazan ayı içerisinde toplamda 330 aileye 30 bin 560 TL değerinde yardım dağıttık" dedi.

Nizip İhsan-Der Ramazan ayında 300 ailenin yüzünü güldürdü

Gaziantep’in Nizip ilçesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhsan-Der) Ramazan ayında 300 fakir ve muhtaç aileye yardım ederek fakirlerin yüzünü güldürdü.

Yapılan yardım hakkında bilgi veren Nizip İhsan-Der Başkanı Halil Vural, bu Ramazan ayında da fakir ve muhtaç ailelere yardımlarını ulaştırdıklarını belirtti.

Vural, “Allah (c.c) şükürler olsun ki bu yılda bizden yardım bekleyen fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırdık. Bu yıl toplamda gıda, giyim ve taze ekmek yardımlarımızı 300 aileye ulaştırdık. Bu yardımları yapan hayır severlerden ve yardımların yerine ulaşmasını sağlamak için uğraşan dernek üye ve gönüllü kardeşlerimizden Allah Teala razı olsun.”dedi.

Bu Ramazan ayında da fakir ve muhtaç ailelere yardımlarını ulaştırdıklarını belirten Vural, “Bu yılki çalışmalarımız neticesinde toplamda 300 aileye yardımlarımızı ulaştırdık. İnşallah yardımlarımız Ramazan sonrası da devam edecektir. Allah bize yardımcı olan esnaf ve gönüllü kardeşlerimizden razı olsun. Buradan tüm İslam âleminin Ramazan Bayramlarını kutlar ve hayırlara vesile olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Silopi’de 40 engelliye gıda yardımı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde hayırsever bir işadamı tarafından 40 engelliye erzak yardımı yapıldı. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir işadamı Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği’ne 40 koli gıda yardımında bulundu.

Dernek yönetimi tarafından daha önce tespiti yapılan 40 engelliye yardımları ulaştırıldı.

Dernek Başkanı Abdullah Süer, hayırsever işadamının gönderdiği yardımı kendi imanlarıyla ev ev dolaşarak dağıttıklarını söyledi. (Mehmet Aslan/İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler