"Ramazan'da yağlı yemeklerden kaçınılmalı"

"Ramazan'da yağlı yemeklerden kaçınılmalı"

Aşırı sıcaklarla birlikte Ramazan ayında yiyecek ve içeceklerde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, yağlı yemeklerden uzak durulması gerektiğini söylediler.

Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Nasihat Özer, vatandaşların oruç tutarken sağlık açısından dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bilgi verdi.

Özer, Ramazan ayının sıcak aylara denk gelmesi, sahur ile iftar arasındaki sürenin de oldukça uzun olması nedeniyle oruç tutanlara şu tavsiyede bulundu: “İftarımızı hurma, peynir veya zeytinle açmalıyız. Hava ne kadar sıcak olursa olsun çorba ile devam edilmelidir. Yemeğimiz daha çok haşlama, fırın yemeği ve sebze yemeklerinden oluşmalıdır. Yağlı yemeklerden ve kızartmalardan uzak durulmalıdır.”

İftar sonrasında tatlı olarak daha çok sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Dr. Özer, “İftar sonrası sütlü tatlılar veya mevsim meyveleri yenmelidir. İftar ile sahur arasında en ez 2 litre su içilmelidir. Mutlaka sahura kalkılmalı, sahur kahvaltı şeklinde olmalıdır. Süt, yumurta, peynir ve mevsim meyveleri olmalıdır. Düzenli olarak ilaç kullanan tansiyon, şeker ve kalp hastaları ise oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.