Ramazan’da yetimlere umut olalım

Ramazan’da yetimlere umut olalım

​Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye yardım ulaştıran Gaziantep Umut Kervanı, anlamlı bir kampanya başlatarak Ramazan’ın ilk gününden itibaren günlük olarak iftar öncesi yetim ailelere gıda yardımında bulunuyor.

Gaziantep Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırılmak üzere "Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım" sloganıyla Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketlerinin dağıtımına başladı.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Gaziantep Umut Kervanı, kentte yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye yardım ulaştıran Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan yardımlarının yanı sıra "Ramazan’da Yetimlere Umut Olalım" sloganıyla da anlamlı bir kampanya başlattı. Başlatılan kampanya kapsamında Ramazan ayının ilk gününden itibaren her gün iftar öncesi en az 5 yetim aileye gıda yardımında bulunuluyor.

Ramazan ayı öncesi yaptıkları ve yapacakları yardımlarla ile ilgili İLKHA’ya konuşan İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Gaziantep Umut Kervanı Sekreteri Nihat Bakşi, gün boyu yaptıkları yardımların yanı sıra iftar saatine birkaç saat kala yetim ailelere yardım paketleri dağıttıklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımlarla maddi durumu düşük ihtiyaç sahibi aileler ile yetim ailelere Ramazan paketlerinin dağıtımına başladıklarını ve yardımlarının da devam edeceğini belirten Bakşi, "Bizi Ramazan ayına kavuşturduğu için yüce Rabbimize şükürler olsun. Evet, Ramazan ayı denilince zaten merhamet duyguları ön planda olduğu bir aydır. İnsanların Allah-u Teâlâ’ya yakın oldukları bir aydır. Şeytanların ise zincire bağlandığı bir aydır. Tabi bu vesileyle bizde Gaziantep Umut Kervanı olarak fakir ve muhtaç ailelerin umudu olmaya devam ediyoruz." dedi.

"Ramazan ayı öncesi başlayan yardımlarımız kapsamında yüzlerce aileye yardım ettik"

Ramazan ayı öncesi 400 aileye yardım dağıttıklarını ve ay boyunca bin 500 aileye yardımda bulunmak istediklerini belirten Bakşi, "Ramazan ayı öncesi başlayan yardımlarımız kapsamında yüzlerce aileye yardım ettik. Öncelikle biz yetim ailelere yardım kapsamına alıp, onlara yardımlarımızı ulaştırdık. Bu Ramazan ayında onların mutfaklarında bir sıcak yemek olsun istiyoruz. İftarda, oruçlarını açacakları sıcak bir aş olsun istiyoruz. Bundan dolayı da seferber olduk. Bu Ramazan ayında bütün vakıf üye ve gönüllülerimizle beraber ‘Ramazan’da fakire umut ol’ kampanyası kapsamında da yardım topluyoruz. Vakıf olarak hayırseverlerden yardım isteyip hayırsever ile fakir arasında bir köprü görevi görüyoruz. Hayırseverlerden aldığımız bu yardımları ise fakir ve muhtaç olan ailelere dağıtıyoruz. Allah-u Teâlâ’ya şükürler olsun bundan dolayı çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"İftar saatine birkaç saat kala da yardım paketlerimizi yetim ailelere dağıtıyoruz"

Bakşi, Ramazan yardımlarının yanı sıra "Ramazan’da Yetimlere Umut Olalım" sloganıyla da anlamlı bir kampanya başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İftar saati öncesi yardım paketlerimizi hazırladık, fakir ve muhtaç ailelere dağıttık. Bu kapsamda ne kadar sevinsek azdır. Bizler geçen sene olduğu gibi bu sene de iftar saatinden önce fakir ve muhtaç ailelere yardım dağıtıyoruz. İftardan önce fakir ve muhtaç ailelere en azından birer paket ulaştıralım ki; duaların en makbul olduğu saatlerinden biri iftar öncesidir. Hem bu yetim ailelerin duasını almak hem de onların ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Her gün, gün boyu yaptığımız yardımların yanı sıra iftar saatine birkaç saat kala da yardım paketlerimizi yetim, fakir ve muhtaç ailelere dağıtıyoruz."

Hayırseverlerin yapacağı yardımlarla daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşabileceklerine değinen Bakşi, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler