"Ramazanı Şerif'in baharı Kur'an'dır"

"Ramazanı Şerif'in baharı Kur'an'dır"

İtalya'nın Como kentinde Sosyal ve Kültürel hizmetlerini sürdüren Mevlana Camii yetkilileri tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında yapılan konuşmalarda, Ramazan orucu ve Müslüman olmanın ehemmiyetine değinildi.

ROMA- İtalya'nın Como kentinde Sosyal ve Kültürel Faaliyet sürdüren Mevlana Camii yetkilileri tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi.

 

İftar programına katılan Avrupa Müslüman Alimler Birliği (AMAB) üyesi Molla Yahya Yılmaz Hoca, iftar yemeğinden sonra yaptığı konuşmada, Ramazan orucu ve Müslüman olmanın ehemmiyetine değindi.

 

Konuşmasında, bu dünyada yapılan ibadet ve çekilen eziyetlerinin Ahret’te Allah'ın huzurunda meyvesini vereceğini belirten Yılmaz Hoca, "Cenabı Mevla tuttuğumuz orucu kabul ederek, zulme uğramış mahrum ve mazlum insanların kurtuluşuna vesile kılsın. Malum içerisinde bulunduğumuz mevsim ilahi rahmetin yağmur misali yağdırıldığı bir mevsimdir. Mevlam bizleri zikir eden kullarından eylesin. Bilmeliyiz ki zaferler, çekeceğimiz sıkıntıların merkezinde saklıdır. Bizler bu İlahi mübarek orucu tutmaktayız. Bu uzun yaz günlerinde tutacağımız orucun tüm mükafatını Allah ( c.c ) bizlere verecektir" dedi.

 

Ramazan ruhumuza muhteşem bir esintidir

 

Tüm amellerin mana gözüyle değerlendirilmesinin önemine de değinen Yılmaz Hoca,''Hz.Ömer şöyle buyuruyor, hiç bir zorluk ve hiç bir sıkıntı kalıcı değildir.Hangi sıkıntı olursa olsun, hangi meşakkat olursa olsun,hangi imtihan olursa olsun mutlak manada onun ardında Allah (c.c) insanları rahata erdirecektir. Evet oruç tutuyoruz zahmetli bir iştir. Ama Allah (c.c) belirli bir vakitten sonra iftara oturduğumuz zaman, bu sıkıntıların tümü bizden gidiyor. İftarla gideriliyor.Peki bu dünyadaki yansıması bu kadar güzel ise, oruçlu halimizin Ahiret’teki yansımasını gelin siz tahayyül edin. Cenab-ı Rabbel Alemin İmanla, ihtisabla, hesabını ve sevabını Cenab-ı Rabbel Aleminden bekleyerek, umud ederek, inanarak kulluğunu icra edenlere muhteşem bir müjde vardır. İşte o müjde gönüllerimize, ruh dünyamıza, manevi alemimize muhteşem bir esinti veriyor.” şeklinde konuştu.

 

“Kur'an'ın baharı Ramazan’dır”

 

Yılmaz konuşmasının devamında, “İmam Cafer şöyle buyuruyor:İnsanın baharı gençliğidir. Kur'an'ın baharı da Ramazanı Şeriftir. Ramazanı şerifin baharı da Kur'an'dır. Rengarenk bize ışık veren, nur veren, maneviyatımızı geliştiren işte bu Kur'an'ın baharıdır. Her şeyden evvela bu Ramazan ayı Kur'an mevsimidir.

 

İşte bu mevsimde güçleri ve imkanları nispetinde İslam’la tanışabilen, ruh dünyasını, fikir dünyasını Kur'an-ın anlattığı çerçevede şekil veren o insanlara ne mutlu.” ifadelerini kullandı.

 

Yılmaz Hoca konuşmasının sonunda,”İşte butün bu İlahi ve Peygamberi müjdeleri gördüğümüzde Hamd ediyor, şükr ediyor ve diyoruz ki, Elhamdulillah, Allah bizleri Müslüman olarak halk etti. Elhamdulillah bizleri ehli salat halk etti. Elhamdulillah ehli siyam bizleri halk etti. Elhamdulillah İslami bir düşünceye sahip olarak bizleri halk etti." sözlerine yer verdi.

 

Yılmaz Hoca so olarak, programa katılan gençlere de seslenerek, bu ayın kıymetini bilmelerini ve pasif davranmamalarını, ellerinden geldiği kadar camilerde olmaları tavsiyesinde bulundu.

 

Sohbet sonrası kılınan teravih namazı ile program sona erdi. (Yunus Can - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.