Ramazan'ın bitişiyle hüzünlü bayramın gelişiyle sevinçliyiz

Ramazan'ın bitişiyle hüzünlü bayramın gelişiyle sevinçliyiz

Ramazan Bayramı'na saatler kala çarşı ve pazarlara akın eden Şırnaklılar, Ramazan ayının bitmesiyle hüzünlü, bayramın gelmesiyle de sevinçli olduklarını söylediler.

On bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının başlamasıyla sevinç yaşayan Müslümanları şimdi de Ramazan Bayramı'nın hazırlık telaşı sardı. Şırnak'ın Silopi ilçesinin en işlek caddelerinden olan 3'üncü Cadde, vatandaşların bayram alışverişinden dolayı tıklım tıklım doldu.

Yarın başlayacak ve 3 gün sürecek bayram için hazırlık yapan Silopililer, çarşı ve pazarların yolunu tuttular. Kıyafetlerden yiyeceklere kadar birçok ürün almak için alışveriş yapan vatandaşlar, çarşılarda yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Esnaf, oluşan durumdan memnun olurken bazı müşteriler fiyatlardan memnun olmadıklarını belirtti. 

Ramazan Bayramı'na bir gün kalmasıyla beraber terzi ve berberlerde yoğunluk yaşandı. Tıraş olmayı son güne bırakan vatandaşlar, saatlerce sıra beklediler.

Ramazan ayının bitişiyle hüzünlü, bayramın gelişiyle de sevinçli olduklarını anlatan Özgür Tunç, "Millet bu akşam telaş içinde. Şu anda çocuklar olmak üzere yetişkinler de aynı heyecanı yaşıyor. Millet elbise alıyor, şeker alıyor. Yarın sonuçta bayram ve aynı zamanda cuma namazı var. Çok heyecanlı bir gün. Biz de tıraş olmak için kuyruktayız, sıramızı bekliyoruz. Şu anda Ramazan ayı bitmiş vaziyette. Hem bunun hüznünü hem de Allah'ın bizlere hediye olarak verdiği Ramazan Bayramı'nın sevincini yaşıyoruz. Ramazan Bayramı'nın tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

İşsizlikten ve kıyafet fiyatlarının pahalı olmasından bayramlık alamadığını belirten Hasan Tur, "Dolar uçtuğu için artık elbise de alamıyoruz. Bir elbisenin fiyatını sorduğumuzda 50 TL diyorlar. İşimiz yok, çalışmıyoruz. İki saattir çarşıya gelmişiz, bir şey alamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bayram alışverişi yapan herkesin tatlı bir telaş içerisinde olduğuna değinen Cesur Kartal ise şöyle konuştu: "Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Oruçlar tutuldu, zekâtlar verildi ve namazlar kılındı. Dilerim ki herkesin tuttuğu oruçları, kıldığı namazları Allah kabul eder. Herkes tatlı bir telaş içeresinde, elbiseler alınıyor. Ben de kendimi evden attım. Evde bayram temizliği var, oturamıyoruz." 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler