Ramazanın manevi atmosferi toplumsal yaralara merhem oluyor

Ramazanın manevi atmosferi toplumsal yaralara merhem oluyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, ramazanın manevi atmosferinin önemli bir toplumsal yara olan bağımlılığa merhem olduğunu belirtti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, ramazan ayı ve bağımlıklar konusunda açıklama yaptı. Günlüoğlu, ramazanın bağımlılıklardan kurtulmak için bir fırsat olduğunu aktardı.

Günlüoğlu, “Huzur, barış, adalet, kardeşlik ve paylaşma ayı olan ramazanın manevi atmosferi önemli bir toplumsal yaramız olan bağımlılığa merhem oluyor. Zorluklara karşı iradeli olmayı, sabretmeyi, insanoğluna bağımlı olduğu her ne varsa ondan uzak durmayı öğreten oruç, aynı zamanda bir terbiye vasıtasıdır. Oruç, maddi ve manevi bir öğretendir aslında. Oysa modern yaşam, dayattığı tüketim kültürü ve alışkanlıklarıyla bizleri istek ve arzularımızın esiri yapıp, hazza ve doyuma dayalı bir dünyaya çekmeye çalışıyor.  Ramazan ise rahmet, mağfiret ve farkındalık ayı olarak çıkıyor karşımıza. Ramazan ve oruç, tüm bağımlı olduklarımızdan, tüm tükettiklerimizden, israftan bir arınma, bir fırsat ayı olarak ikram ediliyor.” dedi.

“Oruç, sabretmeyi ve zararlı alışkanlıklardan irade kullanarak vazgeçmeyi öğretiyor.” diyen Günlüoğlu, “Bir ay boyunca iradesine hâkim olan, doğal ihtiyaçlarından dahi uzak kalabilen insan pekâlâ ömrü boyunca sigara, alkol gibi bağımlısı olduğu maddelerden uzak durabilir. Kumarı ve teknolojiye bağımlı olmayı hayatından çıkarabilir. Ramazan ayı bunun için çok önemli bir fırsattır.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.