RedHack Diyanet'in sitesini hackledi

RedHack Diyanet'in sitesini hackledi

Hacker grubu RedHack, Sivas katliamının 20. yıldönümünde protesto amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesini hackledi.

HABER MRK - Gece geç saatlerde Diyanet sitesini hackleyen RedHack, eylemin gerekçesini twitter sayfasından "Bu eylem, 5 yıldızlı otellerde iftar yapıp 3 yıldızlı otellerde insan yakanlara cevaptır! Müslümanları AKP tetikçisi Diyanet temsil edemez!" şeklinde duyurdu.

 

RedHack, Diyanet İşleri sitesini hacklemesinin yanı sıra, sisteme ait veri bankası ve din hizmet bölümlerinin kullanıcı adı ve şifrelerini de açıkladı.

 

RedHack'in verdiği kullanıcı adı ve şifreyle sisteme girenler, Yaz Kuran Kursları listesine "3 kulfü bir elham redhack'e selam", "Biz insan yakmasını çok iyi biliriz- AKP", "Direndiyanet", 'unutMADIMAKlımda" "Diyanet kusura bakma ayakkabıyla girdim" "Ethem Sarısülük ölümsüzdür" gibi başlıklar eklediler.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın veri bankasının giriş şifrelerindeki açığı da yayınlayan Redhack, takipçilerinin veri bankasında oynamalar yapmasının yolunu açtı. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.