Rehber Öğrenci Topluluğu'ndan Fırat Üniversitesinde kutlu doğum etkinliği video foto

Rehber Öğrenci Topluluğu'ndan Fırat Üniversitesinde kutlu doğum etkinliği video foto

Fırat Üniversitesi Rehber Öğrenci Topluluğu tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Rehber öğrenci topluluğu tarafından Elazığ Fırat üniversitesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Mehmet Ali Gönül‘ün katıldığı programda insanı ve dünyayı düzeltecek projenin Hz. Muhammed olduğunun altı çizildi.

Etkinlik  Kur’an tilaveti ile başladı. Rehber Öğrenci Topluluğu Başkanı Hamza Demirel yaptığı açılış konuşmasında İslam ümmetinin tarihinin en zor günlerinden geçtiğini vurgulayarak, “Özelde Müslümanların genelde ise insanlık tarihinin en zor günlerinden geçmekteyiz. İslam düşmanı emperyalist güçler tevhit inancına sahip Müslümanları hedefine koymuş vahşice saldırmaktadırlar.  Bu saldırıda kullandıkları en güçlü ve en etkili silahları ise maalesef ırk ve mezhepçilik fitnesi olmuştur. İslam düşmanları Müslümanların vahdetini engellemek için her türlü entrikaya başvurmaktadırlar. Müslümanların arasındaki ihtilafları tefrikaya dönüştürmeye çabalamaktadırlar. Müslümanlar olarak bu oyunlar karşısında uyanık olmalıyız. “ dedi.

İslam kardeşliği temelinde vahdeti sağlayabiliriz

Vahdetin ise İslam kardeşliği temelinde olacağının altını çizen Demirel, “ Vahdet her şeyi aynı biçimde düşünmek, aynısını yapmak veya tümüyle uyuşmak değildir. Vahdet Sünnilerin mezheplerini bırakıp Şia, Şiaların ise Sünni olması demek te değildir. Vahdet herkesin kendi inancına ve itikadına rağmen ortak düşmana karşı güçlerini birleştirmek ve emperyalist güçlere karşı Kur’an’ı, İslam’ı ve tevhit düşüncesini koruması demektir.” İfadelerini kullandı.

Etkinlik Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe ilahiler ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Mehmet Ali Gönül insanı ve dünyayı düzeltecek projenin Hz. Muhammed olduğunun altını çizerek, “ Bizim elimizde 14 asırlık bir proje var. İnsanı düzeltmeye, dünyayı düzeltmeye dönük bir proje var ve biz bu projeden habersiz yaşıyoruz. İdeal insan tipini, rol model insan tipini ise dışarıda birilerinin kültür artıklarının arasında arıyoruz. Değer yargılarımızla çatışan gerek ekonomik, sosyal, siyasi olarak her alanda bize uymayan projeleri arıyoruz. “ şeklinde konuştu.

Dindar nesil yetiştirme çabası içinde olanlar bu projeyi esas almalı.

Gönül, İdeal bir neslin ancak İslam medeniyeti ile olacağının vurgusunu yaparak, “ İdeal bir nesil oluşturmak adına bize uymayan projelerin peşinde koşuyoruz. Bunu dünya ya yeni bir düzen vermek adına yapıyoruz. Dindar nesil yetiştirme çabası içinde olanlar neden elimizin altındaki bu projeye bakmıyorlar. Yeni dindar nesil yetiştiren yöneticiler de öyle.  Değer yargıları dibe vurmuş olan Avrupa kültürünün gençliğini örnek almak ile bunu yapmaya çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile program sonlandırıldı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler