Rehber Öğrenci Topluluğu’ndan “Yusuf’un Üç Gömleği” konferansı

Rehber Öğrenci Topluluğu’ndan “Yusuf’un Üç Gömleği” konferansı

Elâzığ Fırat Üniversitesi Rehber Öğrenci Topluluğu tarafından “Yusuf’un Üç Gömleği” temalı konferans düzenlendi.

Elâzığ Fırat Üniversitesi Rehber Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Yusuf’un Üç Gömleği” temalı konferans Araştırmacı-Yazar Abdulhakim Sonkaya’nın katılımıyla Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonunda yapıldı.

Konferansa, üniversite öğrencilerinin yanı sıra HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Hasan Şahin, HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Yusuf Yüksel’de iştirak etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rehber Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed Ölmez, haramların yaygınlık kazanması ve toplumun ahlaki alanda çözülmesinin en büyük sebebinin, hayânın, rengini yitirmesi olduğunu belirterek, “Hayânın etkisini kaybetmesi, iffetsizliğin yaygınlaşmasına ve toplumun bozgunculuğa doğru kaymasına yol açmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve sosyal medyanın yaygınlaşması gibi yeniliklerin hiçbiri bizi İslami kişilikten, hayâ ve iffetten alıkoymamalıdır." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Abdulhakim Sonkaya, Hazreti Yusuf’un “Üç Gömlek” kıssasına değinerek, “Yusuf Aleyhiselam’ın gömlekle ilgili ilk olayı, kardeşlerinin kendi gömleği üzerinde sahte bir kanla babalarına getirdikleri gömlektir. Ayet-i Kerime’de sahte kan denilmesinin sebebi onların yaptıkları bu zulmü ve kötülüğü ortaya koymasındandır.” ifadelerini kullandı.

“Eğer bir gömlek arkadan yırtılmışsa göz nuru olur”

Sonkaya, diğer bir gömlek hadisesinin ise Züleyha’nın arkadan yırttığı Hazreti Yusuf’un gömleği olduğunu söyleyerek, “Daha sonra Hazreti Yusuf (Aleyhisselam) o yırtık gömleği, gözlerini açması için babasına gönderiyor. Peki, neden bu gömlek Hz. Yakup’un gözlerini açtı sizce? Çünkü Allah Teala, Furkan Süresi 74.ayette ‘Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve soyumuzdan göz aydınlığı olacak nesiller ver.’ diye buyuruyor. Demek ki bir nesil eğer edepliyse insanların gözünü açar, hayır manasında onların yüzünü parlatır. Peki, neslin göz nuru olma vasfı bugün bizde nedir acaba? Bir evladımızın sadece diploma alması mıdır göz nuru olmak? Ölçü bu değildir. Göz nuru olan şey, gömleğin arkadan yırtılmış olmasıdır. Eğer bir gömlek arkadan yırtılmışsa göz nuru olur. Hz. Yusuf’un babası o gömleğin arkadan yırtıldığını görünce onun gözleri açıldı. Göz nuru oldu. Tabi bu başka türlü de olabilir ama biz bu bağlantıyı özellikle sizinle paylaşıyoruz ki önemi bilinsin.” şeklinde konuştu.

 “Eğer bir yerde ar varsa ayar olur”

Altının bir ayarı olduğu gibi insanlarında bir ayarı olduğunu ve bu ayarın da ar olduğunu söyleyen Sonkaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer bir yerde ar varsa ayar olur. Bundan dolayı ar, her zaman bizim ayarımız olmalı. Ve bir toplumdaki ar sahibi insanlar o toplumun ayarını oluşturur. Bugün, toplumsal sorunların temelinde de aslında ar sorunu vardır.”

Programda konuşmaların ardından sahneye gelen ilahi sanatçıları, birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle katılımcılara hitap etti.

Program, yapılan sinevizyon gösterisinin ardından son buldu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler