Rekabet Kurumu teknoloji şirketlerinin ilginç yazışmalarını paylaştı

Rekabet Kurumu teknoloji şirketlerinin ilginç yazışmalarını paylaştı

Rekabet Kurumu, aralarında LG, Teknosa, Bimeks ve Vatan'ın da bulunduğu şirketlerin ceza almalarına neden olan yazışmalarını paylaştı.

Rekabet Kurumu, yayımladığı soruşturma dosyasında geçtiğimiz aylarda ceza alan şirketlerin ceza almalarına neden olan yazışmalarını paylaştı.

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz aylarda Aral Oyun Konsol ve Aksesuar, Bimeks, Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama, Teknosa, Vatan Bilgisayar, Gold Teknoloji Marketleri, Kliksa, LG, Türk Philips, Vestel gibi şirketlerine ceza kesmişti.

Şirketlerin, perakende fiyatların tespiti konusunda anlaşma içinde olduğuna, bu suretle adı geçen teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiklerine, dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen şirketlere idari para cezası verilmesine karar verilmişti.

Satılan oyunların fiyatları, firmalar tarafından anlaşılarak, yüksek tutulduğundan dolayı Rekabet Kurumu, başta Aral Games olmak üzere, Aral oyunlarını satan perakende şirketlerine cezalar kesmişti.

Yazışmalarda tüketicilere hakaretler de ediliyor

Rekabet Kurumu yayımladığı yeni soruşturma dosyasında söz konusu şirketlerin aralarında geçen ilginç email yazışmalarını belge olarak sundu. Yazışmalarda tüketicilere hakaretler de ediliyor.

Söz konusu yazışmalardan dikkat çeken bazı bölümler şöyle:

"-LG’de bulunan 05.02.2015 tarihli, TEKNOSA yetkilileri ve LG yetkilileri arasındaki yazışmada aşağıdaki ifadeler yer almaktadır:

TEKNOSA: Ulusal Gold bugünün gazete ilanı…İpinizle kuyuya inilmez yeminle…ilana koydum 1799 yanında 99 TL farkla 2540 diye… tamam yine avantajlı da tüketici de salak… teknosa 100 TL fiyata geçirip aslında 199 TL farkla veriyor kablolu soundbar’ı demiycek öyle mi?

LG: Ben bunların yapacağı işe…”

-LG’de bulunan 24-25.11.2014 tarihli, Mall of İstanbul LG bayisi ve LG yetkilileri arasındaki yazışmada aşağıdaki ifadeler yer almaktadır:

LG Bayisi: Sayın yetkili, Mall of LG bayisi olarak electronic marketlerin bulunduğu katta olduğumuzdan dolayı ayni sırada Medimarkt -Teknosa- Vatan -Bimeks vb mağazaların rekabetleri takdir ederseniz bayi olarak fiyat konusunda bizi zor durumda bırakmaktadır. Media markt-Teknosaya istinaden en uygun biziz mantığı ile fiyatları Teknosanın fiyatının altına vermektedir. ve kendi mağazasında özel fiyatlar vermektedir.

Teknosa -ise Türkiye pazarında en iyi benim diyor ve Media markt mağazalarına istinaden özellikle uhd tv lerde turuncu etiket üzerinden %5 iskonto yapıyor. Ve bandilli olan ürünleri de hediye veriyor. bu durum karşısında biz lg bayi olarak bu fiyatları yapamadığımız için müşteri özel fiyat veren yerleri tercih ediyor.

…LG bayisi olarak fiyatların tabiki eşit olarak satılmasını isteriz ama maalesef rekabetin içinde herkez gücü bünyesinde başa çıkmaya çalışmakta ve güçlü olan kazanıyor.

…Degerli yetkili sizlerden ricamız sadece fiyat konusunda eşit fiyat belirlemeniz ve bayi olarak bizlerden iyi hizmet ile satışı sonlandırmamızdır." (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.