Rektör adayından İLKHA’ya ziyaret

Rektör adayından İLKHA’ya ziyaret

Batman Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Şehmus Demir, beraberindeki heyetle İlke Haber Ajansı Batman temsilciliğini ziyaret etti.

İLKHA Batman İrtibat Bürosuna nezaket ziyaretinde bulunan Batman Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Şehmus Demir, seçildiği takdirde üniversiteyi her açıdan büyütüp geliştirmeye çalışacağını söyledi.

Nezaket ziyaretinde rektör olma amacını açıklayan Demir, "Bölgemizin, ülkemizin ve dünyanın son derece önemli süreçlerden geçtiği bir dönemde ülkemizin önemli atılımlar gerçekleştirdiğini hep birlikte müşahede etmekteyiz. Gelinen noktada üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarımız giderek artmaktadır. Bunun gereklerini yerine getirebilmek için kurumsallaşma düzeyimizi yükseltmek, akademik ve idari çalışanlarımıza huzuru ve motivasyonu yüksek çalışma ortamını oluşturmak, öğrencilerimizi üniversite eğitim sürecine ve sosyal ortamına odaklayarak geleceğe doğru hazırlayabilmek, kent ile her alanda yoğun işbirliğini sağlayarak bütünleşmek için yeni bir yönetim anlayışıyla mevcut potansiyelimizi daha ileri bir noktaya taşımak hedefiyle, Batman Üniversitesi rektör adayı olduğumu ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının şimdiden herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Demir, “Öncelikle bu seçim sürecinin ve süreç sonunda tecelli edecek iradenin şimdiden üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Karşılıklı saygıya dayalı bir seçim süreci sonunda, üniversitemiz ve kentimiz için hayırlı bir neticenin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu vesile ile adaylık kararı sürecinde şahsıma teveccüh gösteren öğretim elemanlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Şehmus Demir, 1971'de Batmanda doğdu. İlk ve orta öğrenimini Batman’da tamamladıktan sonra, 1993 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında yüksen lisansı, 2002 yılında da doktorayı bitirdikten sonra 2004’te doçent, 2009 yılında da profesör oldu. 1993-2014 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tefsir alanında akademik faaliyetlerini sürdürdü. 2014’ten beri Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığını yürütmektedir. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.