Rektör Taşaltın'dan "fişleme" haberine ilişkin açıklama

Rektör Taşaltın'dan "fişleme" haberine ilişkin açıklama

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhuriyet Gazetesinde "Harran rektörü tek tek fişlemiş" şeklindeki habere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili Mevlüt Dudu’nun meclise verdiği Harran Üniversitesinin FETÖ ile mücadelesine ilişkin soru önergesinin Cumhuriyet Gazetesinde "Harran rektörü tek tek fişlemiş" şeklinde haber konusu olmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili Mevlüt Dudu’nun meclise Harran Üniversitesinin FETÖ ile mücadelesine ilişkin verdiği soru önergesinin Cumhuriyet Gazetesinde çıktığını hatırlatan Taşaltın, üniversitelerinin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele konusunda diğer kurumlarla koordineli çalıştığını söyledi.

Taşaltın, "15 Temmuz kanlı darbesinden sonra, Harran Üniversitesi rektörlüğü, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Başsavcılığı, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü koordineli bir şekilde FETÖ terör örgütü ile mücadele yürütmüştür. Bu kapsamda Şanlıurfa Başsavcılığı FETÖ şüphesi olan kişiler hakkında rektörlüğe çeşitli zamanlarda cevaplamak üzere sorular sormuştur. Harran Üniversitesi rektörlüğü bu sorulara cevap hazırlamış ve bu cevapları Başsavcılığa göndermiştir. Şanlıurfa Başsavcılığına gönderilen bu yazıların milletvekili tarafından "fişleme dosyası" olarak bahsedilmektedir." ifadelerini kullandı.

Haberde kendisinin Fatih Üniversitesinde çalıştığına yer verilmesine de değinen Taşaltın, açıklamasına şöyle devam etti:

"Haberde ayrıca Fatih Üniversitesinde çalıştığıma dair bir kısım yer almıştır İstanbul Teknik Üniversitesinden görev yaptığım 1997-1998 öğretim yılında bir yarıyıl 3 saatlik bir derse girdim çalıştığım üniversiteden devam etmek için o zaman izin istedim. Çalıştığım Üniversite izin vermediği için ders vermeye devam edemedim. Milletvekilinin verdiği önergede 'Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde ders verdiği' yazısına tarih kasten eklenmemiştir. Çünkü 1997 yılında ders verdi denilse kimse bu iddiaya değer vermeyecekti."

PKK’yi destekleyen bildiriye imza atan akademisyenlerin terör örgütüne iltisakları ve haklarında ne yapılması gerektiği konusunun YÖK tarafından belirlendiğini belirten Taşaltın, Harran Üniversitesinin bu çerçevede hareket ettiğini söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Mevlut Dudu tarafından verilen önergede gizli bir FETÖ parmağı olduğu kuşkusunun yüksek olduğuna vurgu yapan Taşaltın, bu önergenin zamanlamasına dikkat çekti.

Taşaltın, "Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Başsavcılığı arasında geçen yazışmalar 15 temmuz kanlı darbesinin hemen akabinde gerçekleşmiştir. Şimdiye kadar gündeme gelmeyen bu konu, neden Şanlıurfaya yeni bir Vali ve yeni bir Başsavcı atandığı günlerde gündeme taşınmıştır. Burada hedeflenen kamu kurumları arasında bir fitne üretmektir. Bu da FETÖ terör örgütünün taktikleri arasındadır." sözlerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.