​Rektörlerden Afrin operasyonuna destek

​Rektörlerden Afrin operasyonuna destek

Batman Üniversitesi ve 10 üniversitenin rektörleri, TSK tarafından başlatılan Afrin operasyonuna destek verdiklerini açıklandı.

Batman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi rektörleri, TSK tarafından başlatılan Afrin operasyonuna destek verdiklerini ortak bildiriyle açıkladılar.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl ataması yapılan 10 üniversite rektörünün birinci yıl değerlendirme toplantısında katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl ataması yapılan Batman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörleri birinci yıldönümü değerlendirme toplantısında Kilis’te bir araya geldi.

10 üniversite rektörü bir araya gelerek geçen bir yılın değerlendirmesini yaptıklarını ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, "Devletimiz çok zor şartlar altında bir vatan müdafaası yapıyor ve bu sebeple biz rektörler, devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu ve destekçisi olduğumuzu açıkladık. Rabbim bu orduyu muzaffer etsin, bu devleti ilelebet payidar etsin. Türkiye'nin bu bölge ile tarihsel bağlarının olduğunu bu yüzden de bu bölgeyi terörden arındırmakta karalıdır." dedi.

Yapılan değerlendirme toplantısının ardından üniversite rektörleri TSK tarafından başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”na tam destek verdiklerini ortak bildiriyle açıkladı. Destek bildirisinde üniversitelerin temelde bütün insanlığın barış ve huzuru için doğru ve gerçek bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan kurumlar olduğu hatırlatıldı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın yüzyılı aşan süredir emperyalist güçlerin hedefinde, barış ve huzura hasret yaşadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye bu coğrafyada bütün saldırılara rağmen, insanlığa örnek olacak şekilde bir barış ve huzur adası olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Ülkemiz evi ve yuvası dağılmış mazlumlara, yetimlere ve muhtaçlara el uzatıp onlara sığınak olmaya devam etmektedir. Üniversite rektörleri olarak, yanı başımızda süren ahlaksız bir savaşın kurbanı olan binlerce insanın kanına elini bulaştırmış batılı güçlerin oyunlarını bozmak ve bölgenin huzuru ve barışı için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatan devletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek üzere, üniversitelerimizi temsilen ensar şehir Kilis’te bulunmaktayız."

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.