Resullullah’ın hayatı okunmalı okuduktan sonra rehber edinmeli

Resullullah’ın hayatı okunmalı okuduktan sonra rehber edinmeli

HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdiği Siyer Sınavından dolayı Peygamber Sevdalıları platformuna tebrik ziyaretinde bulundu.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı 200 binden fazla kişinin katılımıyla geçtiğimiz pazar günü gerçekleşti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Peygamber Sevdalıları Platformunun yapmış olduğu Siyer Sınavı'ndan dolayı tebrik ziyaretinde bulundu. Tanrıkulu’na ziyaretinde İl Başkan Yardımcıları Metin Turan, Ali Doğan, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun eşlik etti.

Ziyarette heyeti Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal ile Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Yahya Oğraş karşıladı. Ziyarette platform sözcüsü Yahya Uğraş, yapmış oldukları faaliyetlerin yer aldığı kataloğu göstererek Tanrıkulu’na bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Peygamber Sevdalıları platformu yetkililerine yapmış oldukları faaliyetlerinde dolayı teşekkür etti.

"Herkes Resullullah’ın hayatını okumalı, okuduktan sonra kendine rehber edinmelidir"

Tüm Müslümanların Hz. Muhammed'in öğretilerine muhtaç olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Gerek Kutlu Doğum etkinleriyle ve gerekse de yapmış oldukları Siyer Sınavı ile Resulullah’ıın daha iyi bir şekilde tanınması, tanındıktan sonra rehber olarak kabul edilip hayatın her alanına etki edilebilmesi için gösterilen gayret için teşekkür ediyoruz. Gerçekten bugün gerek Türkiye gerekse İslam coğrafyası olarak Resulullah’ın öğretilerine muhtacız. Onu daha yakından tanıdıkça var olan sorunlarımızı giderebileceğimize inanıyoruz. Bundan dolayı herkes Resullullah’ın hayatını iyi bir şekilde okumalı, okuduktan sonra bunu kendine rehber edinmelidir.” dedi.

"Toplumun öze dönüşüne katkı sağlayacak bu çalışmaların içerisinde herkesin olması lazım"

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş da HÜDA PAR’ın yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Duyarlı olan her siyasi partinin, böylesi hayırlı faaliyetlerin içerisinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü çalışmaların arkasında durması gerekiyor. Türkiye’nin değişik illerinde yaptığımız bu sınavda HÜDA PAR’ı hep yanımızda gördük. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu sene Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın 6'ıncısını gerçekleştirdik. 64 ilimizde 218 merkezde bu sınav gerçekleşti. Toplumun her kesimine şamil kılacak şekilde yürüttüğümüz bu çalışmaları her şeyden önce Allah-u Teala’nın bir lütfu olarak görüyoruz.  Dolayısıyla burada toplumun öncülüğünü yürüten gerek siyasi partiler ve gerekse de sivil toplum kuruluşlarının bu tür çalışmaların arkasında olması gereklidir. Toplumun dönüşüm, değişim ve öze dönüşüne katkı sağlayacak bu çalışmaların içerisinde herkesin olması lazım."

“Şubat’ın 2'inci haftasından itibaren salavat seferberliğimiz başlayacak”

Zahmetli bir sınav süreci geçirdiklerini söyleyen Oğraş, “Gerek çetin kış şartları, gerek ulaşım konusundaki sıkıntılar ve gerekse de bazı illerde mülki amirlerin çıkarmış olduğu engeller… Her şeye rağmen bütün bu sıkıntılar aşıldı. Bizim yürüttüğümüz bu çalışma bir final değildir. Peygamberin siretini, O’nun yaşam tarzını hayatımızın her alanında, yılın belli gün ve aylarında değil, 365 gününde nasıl tatbik ederiz, bunun çalışmasını yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine O’nunla ilgili yapılması gereken çalışmalar neyse yapmaya çalışacağız. Şubat’ın 2'inci haftasından itibaren salavat seferberliğimiz başlayacak. Akabinde mart ayında yine onun hayatını baz alacak şekilde şiir ve makale yarışması düzenlenecek. Yani her ayda ve her ayın her haftasında belki ileride 365 günü dolduracak şekilde O’nun hayatından kesitler, etkinlikler gerçekleştirerek, O’nun izinden gitmeye çalışacağız.” (M. Hüseyin Temel – İLKHA)





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.