REUTERS'tan HÜDA PAR Çarpıtması

REUTERS'tan HÜDA PAR Çarpıtması

Dünya’nın önde gelen Uluslar Arası Haber Ajanslarından REUTERS’in, Batman ve Cizre’de yaşananlarla ilgili olarak abonelerine servis ettiği haberde, Ayla Akat Ata’nın çarpıtma yorumlarını baz alarak HÜDA PAR için olumsuz imaj oluşturmaya çalıştığı görüldü.

Avrupa ve Dünya kamuoyuna HÜDA PAR’ı karalama girişimi şeklinde yorumlanan haberde, saldırıya uğrayan ve yakılıp bombalanmak istenen İslami STK'larla HÜDA PAR merkezlerinden söz edilmezken, hassas bir süreçten geçtiği vurgulanan barış sürecine HÜDA PAR'ın olumsuz yaklaşımı olduğu iddia edildi.

Haberin satır aralarında PKK'nın açıklamasına yer verilirken, Cizre'de dindar insanlara yapılan saldırılar farklı bir şekilde yansıtılarak bunu yapanların Hizbullah üyeleri oldukları iddia edildi. Detaylarda ise BDP Batman milletvekili Ayla Akat'ın açıklamalarına dayandırılarak bir kaos-korku senaryosunun sunulduğu gözlendi.

Yeni Katliamlar Olabilir
“Türkiye'nin Güneydoğusunda bir düğüne gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda bir şahsın öldürülmesi olayı yeni bir katliamın başlangıcı olmasından endişe ediliyor.”  yorumunda bulunan Reuters
“Batman'daki öldürülme hadisesi Kürtler arasındaki ayrılığı belirgin hale getirdi. Öte yandan PKK'nın eylemleri 40 bin insanın hayatına mal oldu. Taraflar hassas bir aşamada olan barış sürecini neticeye vardırmak istiyorlar.” dedi.

HÜDA PAR’dan Korkuluyor!
HÜDA PAR için çatışmacı ve şiddet yanlısı bir görüntü oluşturmaya çalışan Reuters, “Sünni İslami Kürt Parti HÜDA PAR'ın ortaya çıkması ve Türkiye'nin daha fakir bölgesi Güneydoğuda eski yaraları tekrar açmasının, daha geniş bir Türk-Kürt çatışma ortamına sebep olmasından korkuluyor.” değerlendirmesinde bulunu.

Yerel seçimlere hazırlanan Hür Dava Partisi’nin Hizbullah sempatizanları tarafından desteklendiğini yazan Reuters “HÜDA PAR 2011 Kasım ayında kuruldu ve şu anda Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Aynı parti 90’lı yıllarda PKK ile çarpışan Türkiye Hizbullah'ı sempatizanları tarafından da desteklenmektedir.” dedi.

BDP’li Ayla Akat Ata Yine Çarpıtmada Bulundu
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın Reuters’e, "iki taraf arasındaki düşmanlığın kaynağı olan öldürmeleri halkın unutması kolay değil. Tarihi düşmanlık, Türkiye sınırında radikal Sünni İslami gruplar ile Kürt güçler arasında meydana gelen çatışmalar yeni bir kırılmaya sebep oldu. Geçtiğimiz ay Suriye ve Irak sınırına yakın Cizre'de Hizbullah üyelerinin Suriye'de bir bombalı saldırıda ölen bir Kürdün taziyesinden dönenlere sopa ve bıçaklarla saldırdı.” dediği belirtilirken, HÜDA PAR’ın ise saldırıyı yalanlayarak, yüzleri kapalı 50-60 kişilik bir grubun "Kahrolsun İslam, Kahrolsun Şeriat" şeklinde sloganlar atarak İslami parti üyelerine saldırdıkları ve bu olayın ardından İslami kesim üzerine PKK'nin gençlik kolları tarafından birden fazla saldırı gerçekleştirildiği bilgisi verildi.
 

BDP ve HÜDA PAR arasında Düşmanlık Var!
“HÜDA PAR ve BDP arasındaki düşmanlık, Batman sokaklarında gruplar arasında meydana gelen kavgayla doruğa çıktı.” yorumunda bulunan Reuters haberinde, “Ankara tarafından Terörist örgütler listesinde bulunan ve devlete karşı mücadele eden Hizbullah ve PKK arasında geçmişte meydana gelen çatışmalarla ile yüzlerce acılı hikaye mevcut. Temel'in cenazesine katılan, PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri taşıyan binlerce kişi ‘Katil HÜDA PAR, Kahrolsun Hizbullah’ şeklinde sloganlar attı.” diye yazdı.

HÜDA PAR Korkutuyor!
“Türkiye'deki birçok islami grup Suriye'deki radikal unsurlara yardım ederken, HÜDA PAR’ın ise gruplar arasındaki çatışmaları sonlandırmak için arabulucu olmaya hazır olduğunu belirtti” diyerek HÜDA PAR’ın daha öncede yaptığı açıklamaları tekrarlayan Reuters, HÜDA PAR'ın Mart'taki seçimlere katılacak olmasının beraberinde korkular getirdiğini iddia etti.

Haberde, BDP ve Ak Parti arasındaki egemenlik mücadelesinin HÜDA PAR ile daha da kızışacağı değerlendirmesi yapılırken, Derin devlet unsurlarının gizli çalışmalarıyla iki Kürt grubun paylaştığı bölgede barış çalışmalarını karıştırılacağı iddiasında bulundu. Reuters, PKK’nin 90lı yıllarda meydana gelen kanlı çatışmalarda taraf olan Hizbullah'ın devlet tarafından desteklendiği iddiasında bulunduğunu yazdı.

Derin Devlet Bölgede Hep Var Oldu
Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz’la da görüşen Reuters, “HÜDA PAR genel başkan yardımcısı Hüseyin Yılmaz'ın HÜDA PAR Diyarbakır merkezinde Reuters'e yaptığı açıklamada ‘Derin devlet hiçbir zaman bu bölgeden elini çekmedi. Amaçları belki bir Hizbullah-PKK çatışmasını yeniden canlandırmak, Kürtleri haklarını almaktan mahrum bırakmak ve barış sürecini sabote etmektir. Aynı zamanda bir marjinalleşmeye iterek çatışmanın tarafı olmamızı istemektedirler. Biz bu tuzağın farkındayız’ dediği öğrenildi.

“PKK, Batman ve Cizre'de ki saldırıların Erdoğan'ın HÜDA PAR genel başkanı ile görüşmesinin ardından gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu belirtti.” diyen Reuters Hüseyin Yılmaz’ın da “Polis, geçtiğimiz hafta bir HÜDA PAR üyesini meydana gelen olay ile ilgili olarak tutukladı. Yılmaz,"Partimize yönelik gerçekleştirilen bu kadar saldırı cezasız kalırken polisin bu eyleminin seçimler öncesi partimize kurulan komplonun bir parçasıdır.” şeklinde açıklamada bulunduğunu belirtti. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.