Reyhanlı'ya roketli saldırıya ilişkin valilikten açıklama

Reyhanlı'ya roketli saldırıya ilişkin valilikten açıklama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin de yaralandığı Suriye'nin Afrin bölgesinden yapılan roketli saldırıya ilişkin valilikten açıklama yapıldı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin de yaralandığı Suriye'nin Afrin bölgesinden PKK tarafından yapılan roketli saldırıya ilişkin valilikten açıklama yapıldı.

Açıklamada, 21 Ocak 2018 Pazar günü, Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen; saat 15.28'de 6, saat 18.40 sıralarında 5 olmak üzere toplam 11 füzenin, 9'unun Reyhanlı İlçe merkezine, 2'sinin ilçe dışında boş araziye düşerek infilak ettiği belirtildi.

Saat 15.28'de ilçe merkezine düşen 6 füze ile saat 18.40'da yine ilçe merkezine olmak üzere düşen 3 füzenin infilak etmesi sonucu; 30'u Türkiyeli, 17'si Suriyeli olmak üzere toplam 47 kişinin yaralı olarak çeşitli hastanelere sevk edildiği belirtilen açıklamada, Suriye vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği her iki olayda, 42 kişi ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 4 kişinin tedavilerinin ise halen devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yerinde oluşan hasar ile ilgili olarak zarar tespit ve hasar tespit komisyonlarının çalışmalara başladığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler