Risale-i Nur’dan bilgi yarışması düzenlendi

Risale-i Nur’dan bilgi yarışması düzenlendi

​Batman’da Hz. Veysel Karani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından liseliler arası Risale-i Nur’dan bilgi yarışması düzenlendi.

Batman Hz. Veysel Karani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı'nın Üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin Risale-i Nur Külliyatından Ramazan İktisat ve Şükür risalelerinden liseler arası bilgi yarışması yaptı. Yarışmada dereceye girenlere Batman TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde ödülleri verildi.

2 bin 500 öğrencinin katıldığı yarışmada ilk 23'e girenlere çeşitli ödüller verildi. Yarışmanın birincisi umre Risale-i Nur Külliyatı hediye edildi. Yarışmanın ikincisine bin 500 TL, üçüncüsüne bin TL, dördüncüsüne 750 TL verildi. Ayrıca 1 ile 8 arasındaki dereceye giren öğrencilere birer Risale-i Nur Külliyatı hediye edildi. 5 ile 23 aralığındaki öğrencilere de 100 TL verildi.

Yarışmanın gayesinin ümmetin derdiyle dertlenen gençlik yetiştirmek olduğunu belirten Hz. Veysel Karani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Celal Aksünger, “Hedefimiz annesine itaat eden, babasına hürmet gösteren, öğretmenini can kulağıyla dinleyen, toplumdaki kural ve kaidelere uyum gösteren bir gençlik. Devlete güven, millete heyecan veren bir gençlik. Kalbi iman, aklı müspet ilim ve bilimle münevver ve mücehhez Muhammed-i bir gençlik, Kur’an-i bir nesil. Kur’an-ı rehber, Sevgili Peygamberimizi önder, i'la-yı kelimetullahı gaye edinen, ümmetin derdiyle dertlenen bir gençlik. Mecazi aşkı, ilahi aşka tebdil eden bir gençlik. Bu ifadeler bizim bu faaliyetleri gerçekleştirmemizin temel nedenidir. Vakfımız bu düşünceler çerçevesinde Allah'ın izniyle faal bir şekilde faaliyetlerine devam edecektir” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler