Roboski, Devletin Sorumluluğu Altında İşlenen Bir Suçtur

Roboski, Devletin Sorumluluğu Altında İşlenen Bir Suçtur

Sakarya Adalet Girişimi 382. Hafta basın açıklamasında bir yıl önce gerçekleşen Roboski katliamını gündeme getirerek "Talebimiz; sorumluların bir silsile halinde ifşa edilmesi ve yargılanmasıdır" dedi.

SAKARYA- Her hafta yaptığı basın açıklamalarına devam eden, Sakarya Adalet Girişimi, bu hafta Roboski Katliamına değinerek, faillerin bulunup yargılanması gerektiğini belirtti.

 

"Katliamla Herkesimin Yüzleşmesi Gerekir"

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 382. Hafta basın açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği'nden Kadri Can Mendi, Roboski'de 34 gencin katledilmesiyle ilgili olarak, "Bugün gerçekten zor bir gün. Özellikle adaleti ikame etmekle mükellef olan Müslümanlar açısından. Bugün sadece "kendine Müslüman olanlarla, tüm toplumun sorumluluğunu omuzlarında hisseden Müslümanlar arasında bir Furkan günü. Bu olay Sakarya'nın bir dağ köyünde gerçekleşseydi, ölen çocuklar bizim çocuklarımız, yeğenlerimiz olsaydı ve olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbir sorumluya ceza verilmeseydi diye düşünüyoruz. Acaba tepkimiz, ne olurdu. Şimdi yaptığımız gibi "üç maymunlar"ımı oynardık yine. Hayır, bizler maymunluğun hiçbir şeklini kendimize yakıştıramıyoruz. Onun için bugün, bu gerçekle Sakarya halkını yüzleşmeye çağırıyoruz" dedi.

 

"Roboski Devletin Sorumluluğu Altında İşlenen Bir Suçtur"

Basın açıklamasında Roboski'nin bizzat devletin sorumluluğu altında işlenen bir suç olduğuna dikkat Memd, "Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, bir silsile halinde Başbakan ve Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Savunma Bakanları bu işten mesuldür. Roboski katliamının yıl dönümünde talebimiz; sorumluların bir silsile halinde ifşa edilmesi ve yargılanmasıdır. Devlet bu çocukların ailelerinden resmen özür dilemekten ziyade sorumluları cezalandırmalıdır. Bu noktada, ülkenin Müslümanlarına yakışan; bu "üç maymun" halinden kurtulup bir an önce adil Müslümanlar olarak "insan" gibi tavırlar sergilemeleridir. Yarın ya da on sene sonra değil, bugün; konuşmanın, zulmün karşısında tavır almanın zamanıdır. Aksi her türlü tutum müslümanlar açısından yaşadıkları topluma adil şahitler olma misyonlarının sonu olma anlamına gelir" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.