'Roboski failleri korunuyor'

'Roboski failleri korunuyor'

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı Roboski katliamının yıldönümünde yaptığı açıklamada, katliamın faillerinin ortaya çıkarılmamasının devletin alnında kara bir leke olduğunu söyledi.

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı, Roboski Katliamı’nın 3’üncü yıldönümü nedeni ile basın açıklaması yaptı. İl Başkanlığı adına Burhan Aslan’ın okuduğu açıklamada, olayın failleri bilinmesine rağmen korunduğunu ifade etti.

Roboskili köylülerin toplu katliama maruz kaldığını ifade eden Aslan, "28 Aralık 2011 tarihinde mazlum coğrafyanın mustazaf halkı olan Kürtler,  devletin jetleri tarafından ailelerinin geçimi için biraz çay, biraz sigara belki de birkaç bidon vergisi ödenmemiş benzin getiren 35 Roboskili köylü, toplu bir katliama maruz kaldılar. Olayın üzerinden 3 yıl geçti ve devlet bu katliamın faillerini bilmesine rağmen korumaktadır. Devlet bu katliamın faillerini cezalandırmadıkça bu katliam Türkiye Cumhuriyeti devletinin alnında kara bir leke olarak kalacaktır. Hükümet yetkililerinin bu katliamın gündem yapılmasından oldukça rahatsız olduklarını biliyoruz. Ama ehli vicdan, ehli insaf, iradesi özgür olan hiçbir Müslüman bu zulme sessiz kalamaz. Bizler de Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı olarak bu katliamın üçüncü yıldönümünde mazlum kardeşlerimizi unutmadığımızı ve unutmayacağımızı bildirir tekrardan katliamda hayatını kaybeden 35 kardeşimize rahmet, acılı ailelerine de sabırlar dileriz."  şeklinde konuştu.

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere (Qıleban) ilçesine bağlı Gülyazı (Bujeh) ve Ortasu (Roboski) köylüleri jetlerle bombalanmış 35 kişi hayatını kaybetmiş bir kişi yaralanmış 2 kişi ise bombardımandan yara almadan kurtulmuştu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler