Roger Garaudy 98 yaşında Vefat Etti

Roger Garaudy 98 yaşında Vefat Etti

Türkiye'de ve bütün dünyada tanınan ünlü Fransız, Müslüman düşünür 20. yüzyılın büyük filozofu olan Fransız felsefeci Roger Garaudy 98 Hakk'ın rahmetine yürüdü.

FRANSA- 1980'lerden Komünist Parti yöneticisi iken daha sonra Müslüman olan 20 Yüzyılın büyük düşünürü Roger Garaudy  vefat ederek Hakk'ın rahmetine kavuştu.

 

Katolik bir ailede doğmuş olan düşünür Garaudy, önce Protestanlık mezhebini seçmiş, daha sonra yeniden Katolik kilisesine dönmüş, ardından da İslamiyet'i tercih etmişti. Vefat eden büyük düşünür Garaudy 2. Dünya Savaşı sırasında Fransız Direniş hareketine katılmış, daha sonra çoğunluğu siyaset felsefesi ve Marksizm hakkında onlarca kitap yazmıştı.

 

Garaudy, 1996'da yazdığı İsrail Politikasının Temelindeki Mitler başlıklı, kitabında, 2. Dünya Savaşı'nda Yahudilere karşı soykırım yapılmadığını, gaz odalarının varlığının şüpheli olduğunu ve bütün Yahudi soykırımının abartıldığını ileri sürerek dikkatleri üzerine çekmişti. 1998 yılında ise Yahudi Soykırımını inkâr ettiği için hapse mahkûm edilmişti.

 

Roger Garaudy, Sovyetler Birliği'nin Çekoslovakya'yı işgalini eleştirdiği için ise 1970 yılında Fransız Komünist Partisi'nden atılmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.