Roma dönemine ait sikke ele geçirildi

Roma dönemine ait sikke ele geçirildi

Ergani ilçemizde Roma dönemine ait sikke satmaya çalışılırken ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Ergani'de Roma dönemine ait sikkeleri satmaya çalışan kişinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramada 180 adet bronz sikkenin ele geçirildiği, olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Ergani ilçesinde ikamet eden bir şüpheli şahsın elinde bulundurduğu Roma dönemine ait sikkeleri satmak için alıcı aradığı yönünde bilgi elde edilmiştir." denildi.

Şüpheli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama kararı çıkarıldığı belirtilen açıklamada, 05 Nisan 2019 Cuma günü Ergani'de yapılan operasyonda;  şüpheli şahıs, sikkeleri satmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada, şahsın ikametinde ve üzerinde yapılan adli aramada; Roma dönemine ait 180 adet bronz  sikke ele geçirildiği, olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.