Romanlardan Kutlu Doğum etkinliği

Romanlardan Kutlu Doğum etkinliği

Mersin'deki Romanlar, Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenledikleri etkinlikle Hz Muhammed'i andı.

MERSİN -  Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu, 'Bir Kez Daha Herkes O'nu Okuyor" programı çerçevesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik Romanların yoğun olarak yaşadığı Turgut Reis Mahallesi'nde düzenledi.

 

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Peygamber Efendimizi anlamanın ve onun gibi yaşamanın önemine değindi.

 

Daylam, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed'i (sav) herkesin anlaması ve yaşaması gerektiğini ve kendilerinin de bu yönde gayret içerisinde olduklarını anlattı. Bu güne kadar Roman toplumu üzerine önyargılar nedeniyle kötü iftiralar atıldığına değinen Daylam, “Allah Resulü Roman olan ve ondan bir çocuğu da olan Mariya ile evlenerek ön yargıyı ilk kıran olmuştu." dedi.

 

"Herkes O'nu Okuyor" kampanyası çerçevesinde romanlardan dereceye girenlere kutsal emanetlerden oluşan tablolar hediye edildi.

 

Konuşmanın ardından Roman kız ve erkek çocuklarından oluşan Resul'ün Beyaz Gülleri ve Son Nur Grupları ilahiler seslendirdi.

 

Etkinlikte gelen vatandaşlara Kabe'nin örtüsü gösterilirken açılan Kutsal Emanetler tabloları sergisi büyük beğeni topladı.   (Osman Öksüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.