Rotterdam'da Yüzyılın Anlaşmasına karşı çalıştay düzenlendi

Rotterdam'da Yüzyılın Anlaşmasına karşı çalıştay düzenlendi

Hollanda'nın Rotterdam kentinde Avrupa'da çalışan Filistinli dernekler tarafından "Yüzyılın Anlaşması'na hayır, Bahreyn Çalıştayı'na hayır, Filistin'in hakkı için evet" sloganıyla ortak çalıştay düzenlendi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde Filistin davası için önemli bir çalışmaya imza atıldı.

Avrupa'da çalışan Filistinli dernekler tarafından "Yüzyılın Anlaşması'na hayır, Bahreyn Çalıştayı'na hayır Filistin'in hakkı için evet" sloganıyla ortak çalıştay düzenlendi.

Rotterdam Çalıştayı, Avrupa'da yaşayan Filistinlilerin "Yüzyılın Anlaşması"na karşı girişilen mücadeledeki rolü, mücadele yolları ve boyutlarıyla alakalı birçok konu üzerinde konuşmaya tanıklık etti. Çalıştay'a "Yüzyılın Anlaşması"na karşı mücadele yolları aramak için 11 Avrupa devletinden yaklaşık 100 araştırmacı ve aktivist katıldı.

Çalıştay'ın sonunda katılımcılar tarafından "Avrupa'da yaşayan Filistinlilerin 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı açıklaması" başlığıyla Filistin halkının hakkına göz diken başta "Yüzyılın Anlaşması" ve onun ön hazırlıkları olan Bahreyn Çalıştayı ve Ernona Ajansı hedef alındı, ayrıca Amerikan'ın Kudüs'le alakalı adımları ve planları gibi tüm projelerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Katılımcılar, tüm Filistinliler olarak fikirsel anlamdaki ihtilafları bir kenara bırakarak siyonistlere karşı birlik ve beraberlik içinde olunması çağrısında bulundu.

Tüm Arap, İslam ve Filistin halklarından ve Avrupa kıtasında Filistin davasının yardımcıları olanlardan bir an önce "Yüzyılın Anlaşması"na karşı acilen harekete geçmeleri ve onun etkisiz hale getirilmesi için girişimlerde bulunulması çağrısında bulundular.

Katılımcılar ayrıca siyonistlerle girişilecek herhangi bir normalleşmenin kabul edilemez olduğunu, Filistin halkını normalleşmenin getireceği tehlikeden sakındırdıklarını ve söz konusu normalleşmenin siyonistler için Filistin halkının hesabından edinecekleri adeta bir örtü olduğunu vurguladı.

Bahreyn Çalıştayı'na katılma niyetinde olan ülkelere protesto mesajları gönderme çağrısında bulunan katılımcılar, normalleşme adımı olarak kabul ettikleri bu Çalıştay'ın sert bir dille reddedilmesi gerektiğini ve uluslararası çapta protestolar düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Çalıştay'a katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının isimleri ise şöyle: Avrupa Filistin Konferansı, Hollanda Filistinlinin Evi, Hollanda Filistin Topluluğu, İtalya Filistin Topluluğu, Belçika Filistin Topluluğu, Belçika Filistin Buluşması, Arhous Filistin Dernekleri Birliği, Danimarka Filistin Forumu, Güney İsveç Filistin İçin Çalışma Grubu, Fransa Filistin Forumu, Nemsa Filistin Destek Koordinasyon Meclisi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler