Ruhani: ABD'nin amacı bölge ülkelerinin bağımsızlığını yok etmektir

Ruhani: ABD'nin amacı bölge ülkelerinin bağımsızlığını yok etmektir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "ABD, İran’ın ve bölgenin güvenliği ve istikrarını istemiyor. Onların amacı bölge istikrar ve gücünü ortadan kaldırmak, bölge ülkelerinin bağımsızlığını yok etmek ve terörizmi yaygınlaştırmaktır." dedi.

İran’da 18 Nisan'da kutlanan Ordu Günü törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Silahlı Kuvvetlerinin bölgede bir güç odağı ve kaynağı olduğunu belirterek, "ABD, İran’ın ve bölgenin güvenliği ve istikrarını istemiyor. Onların amacı bölge istikrar ve gücünü ortadan kaldırmak, bölge ülkelerinin bağımsızlığını yok etmek ve terörizmi yaygınlaştırmaktır." diye belirtti.

Bölgede var olan sorunların kökeninde siyonist terör rejimi ve ABD emperyalizminin yattığına değinen Ruhani, "Bölge halkları yüzyıllardır kardeşçe yaşamışlardır. Sorun varsa diğerleri tarafından çıkarılmıştır. Gelin birlikte siyonizmi geri iterek Filistin ve diğer halklara yardım edelim." diye konuştu.

ABD yönetiminin Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütleri listesine alması kararını sert dille eleştiren İran Cumhurbaşkanı, "Devrim Muhafızları her daim halkın yanında ve sonsuza kadar halkla birlikte faaliyet gösterecektir." diye ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.